TATABÁNYA RÉGI-ÚJ KÉPVISELŐJE ÓRIÁSIT MENT: nagy harcot vív a szövegek megértésével!

 

Újra csillogtatta kivételes tudását a városközpont régi-új képviselője Hajdú Ferenc, most éppen szövegértési képességeit csodálhatta meg.

Nemrég írtunk már Hajdú Ferenc képviselő titkos kedvencéről, egy könyvről, amely a maga nemében páratlan, igazi irodalmi csoda lenne. Thomas Mann: Öreg halász és a tenger című könyvéről van szó, amelyből csak Hajdú képviselő úrnak lehet egyedül példánya.

Szóval csütörtökön ismét összeült a képviselőtestület hogy aktuális ügyekben döntsön.

Ennek egyik napirendi pontját Fekete Miklós terjesztette elő, amelyben az Újvárosi Nyugdíjas Egyesület szerette volna ingyenes használatra kérni azt a helyiséget, amelyet most is használ. Szerették volna hasonló időtartamra, és feltételekkel megkapni, mint a többi hasonló tatabányai civil szervezet.

Az előterjesztésben, annak határozati javaslat szövegében a következő szövegrészlet szerepelt:

“… az Egyesület az ingatlanban a közösségi feladatai mellett a generációk együttműlödésének elősegítésére; közösségi ismeretterjesztés erősítésére; az idősebb generációk egészséges életmódjának segítésére és a szépkorúak esélyegyenlőségi feladatai ellátásának elősegítésére irányuló munkát végez.”

Hajdú Ferenc képviselő thomasmann-i képességeit bevetve a neki gyanúsnak tűnő és egy összeesküvőkről szóló szövegértelmezésébe kezdett:

Áthallás van számára, hogy szerepel a határozati javaslatban a generációk együttműködésének erősegítésére kifejezés. Ez azért érdekes, mert Fekete Miklós a Generációk Tatabányáért formáció jelöltjeként indult polgármesterként, Nagy Béla pedig képviselőként. Akkor ez nekik lesz egy közösségi helyük?

Hú! Ez kemény!

Boda Bánk képviselő (Mi Hazánk) le is csapott a Hajdú képviselő által felkínált magas labdára. Szerinte innentől kezdve mindenkit, aki papírra veti a hazánk szót azt tekinthetik pártjuk szimpatizánsának és szeretné megkérni őket, hogy legközelebb nagyobb számban menjenek el szavazni. Ezen logika mentén nekik akkor most közgyűlési többségü lenne.

A videón Hajdú Ferenc hozzászólásánál látható a 16. napirendi pontnál.

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani? Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Amennyiben szeretnél a helyi közügyekben aktív lenni, csatlakozz a Generációk Tatabányáért Csoporthoz!

Megjegyzések