ELBÉNÁZTA FAKLI PISTA A FELLEBBEZÉST: véglegesen nyert John Katalin!


Véglegessé vált a tatabányai önkormányzati választás végeredménye.

Csalást kiáltott Fakli István (Szücsné Posztovics Ilona jelöltje), mint arról a napokban írtunk. Akkor azt gondoltuk, hogy a képviselőjelölt megalapozottan és komolyan állítja és azért tette közzé közösségi oldalán, hogy a felsőgallai körzet és emiatt a város választási végeredménye még nem jogerős.

Ahogy írta, a szavazás napján azt tapasztalta, hogy a telepeken aktív roma szervezetek tagjai megengedhetetlen módon, autóztatták, szervezték és hallomás alapján, motíválták a szavazókat, egyeztettek a szavazóköri delegáltakkal.

A képviselőjelölt a másodfokú határozat ellen fellebbezéssel az ilyenkor illetékes Kúriához fordult. Mi azt gondoltuk volna, hogy komoly jogásszal teszi mindezt, azonban a bírósági határozatból az derült ki, hogy valami kóklerrel készíttette el a beadványt.

A határozat szerint Fakli úr a körzetben található 004. és 005. számú szavazatszámláló bizottságok jogsértő tevékenysége miatt, azt állítva, hogy 2024. június 9. napján a szavazásra a szavazók szervezett szállítása zajlott több személygépkocsi segítségével. Előadta, hogy a választópolgárokat szállítók – rendszerint takarásban – szóban egyeztettek is a választópolgárokkal, melyben több alkalommal a szavazatszámláló bizottság egyik tagja is részt vett.

A felülvizsgálatra vonatkozó jogszabályok szerint a választási bizottság másodfokú határozatával szemben benyújtott bírósági felülvizsgálati kérelemnek kötelező tartalmi eleme a kérelem alapját képező jogszabálysértés megjelölése. 

A Kúria megállapította, hogy a kérelmező által benyújtott bírósági felülvizsgálati kérelem az annak alapját képező jogszabálysértést nem tartalmazza, szóval elbénázták. Ennek megfelelően vizsgálniuk sem kellett azt, érdemi vizsgálat nélkül elutasították.

Reméljük Fakli úr, aki azért kompenzációs listán képviselővé vált, ennél alaposabban végzi majd a munkáját.

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani? Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Amennyiben szeretnél a helyi közügyekben aktív lenni, csatlakozz a Generációk Tatabányáért Csoporthoz!

Megjegyzések