FELSŐGALLÁN CSALÁSSAL NYERT A FIDESZ? Fakli ügye már a Kúrián van

 

A felsőgallai körzet és emiatt a város választási végeredménye még nem jogerős - tette közzé Szücsné jelöltje Fakli István a közösségi oldalán.

Szerinte a telepeken lévő szavazókörökben városi és felsőgallai viszonylatban is kirívóan magas arányban a Fidesz jelöltjeire szavaztak. Míg a falusi körzetekben 45,4% szavazati aránnyal nyertem, a 44 %-os eredményt elérő John Katalinnal szemben, addig Mésztelepen 76,1 % VI-os telepen 62,2 % arányban a Fidesz jelöltjére mentek a szavazatok, megduplázva a 2019-es Fidesz szavazók számát.

A szavazás napján azt tapasztaltam, hogy a telepeken aktív roma szervezetek tagjai, véleményem szerint megengedhetetlen módon, autóztatták, szervezték és hallomás alapján, motíválták a szavazókat, egyeztettek a szavazóköri delegáltakkal.

Fellebbezést nyújtott be, amely most már a Kúrián van, a szavazás megismétlését kéri két szavazókörben. A Területi Választási Bizottság szerint a vélelmezett 24 visszaélés kevés, mert a telepeken 149 szavazatnyi Fidesz előnyt behozni nem lehet 24 szavazattal, emiatt a panaszát elsőfokon elutasították.

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani? Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Amennyiben szeretnél a helyi közügyekben aktív lenni, csatlakozz a Generációk Tatabányáért Csoporthoz!

Megjegyzések