MEGOLDÓDOTT A NAGY TATABÁNYAI REJTÉLY: csak ijesztgették az autósokat a dobozzal!


Meg kell kövessük Lusztig képviselőt, ugyanis kiderült, hogy semmi köze a nemrég kihelyezett traffipaxra emlékeztető dobozhoz. Tőlünk tudta, hogy van ilyen Bánhidán.

Nem volt rest az alpolgármester és telefonon felhívott bennünket, hogy mindezt elmondja. Fogalma sem volt róla, hogyan került oda. Annyit elmondott, hogy a Huber Tamás fémjelezte biztonságtechnikai cég tette ki, aki a városi kamerák telepítéséért is felelős.

Nosza, felhívtuk az urat és néhány információt megosztott velünk.

A kérdéses trafidobozra hajazó tárgy elmondása szerint, nem végez adatgyűjtés, csak fényképez adott esetben. A kérdéses szerkentyűvel egy IoT Hungary zrt által szervezendő kiállítás pályázatán vesznek részt, itt és most, csupán tesztelik. A doboz részletes működéséről, nem árult el titkokat, annyit mondott, hogy szeretnének a jelenlegi, rendőrség által rendszeresített, monopolhelyzetű piacra betörni a termékükkel.

A doboz kihelyezéséről annyit jegyzett meg, hogy benyújtották a kérelmüket a hivatal illetékeseihez, amennyiben a mai napon nem kerül sor ezzel kapcsolatos szerződéskötésre, akkor eltávolítják a szerkezetet.

Szóval inkább ijesztgetésre volt jó az egész, mindenesetre elég érdekesen alakult.

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani? Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Amennyiben szeretnél a helyi közügyekben aktív lenni, csatlakozz a Generációk Tatabányáért Csoporthoz!

Megjegyzések