TÖBB TATABÁNYAI ÖNKORMÁNYZATI BÉRLAKÁS VÁRJA GAZDÁJÁT: ez az aktuális kínálat!


Önkormányzati bérlakásokat hirdettek meg ismét, ezúttal hármat.

Az ún. piaci elven hasznosított bérlakás pályázatokról a következőt érdemes tudni:


Pályázatot nyújthat be az a nagykorú, Tatabányán lakóhellyel vagy munkahellyel rendelkező magyar állampolgár, aki nem rendelkezik lakástulajdonnal


- a család 1 főre jutó nettó jövedelme a mindenkori minimál nyugdíj kettő és félszeresét,

(71.250 Ft/fő) eléri

- egyedülállóknál a nettó jövedelem a mindenkori minimál nyugdíj négyszeresét,

(114.000 Ft/fő) eléri


A bérleti szerződés határozott időre, de legfeljebb 10 évre köthető. Több pályázó esetén az nyer bérleti jogot, aki a bérleti díjnak a szerződéskötés időpontjában egy összegben történő megfizetését a legtöbb hónapra, azonban legalább 9 hónap, legfeljebb 24 hónap közötti időtartamra vállalja. A bérlő személyéről a Gazdasági, Lakásügyi és Turisztikai Bizottság dönt. A pályázatban megajánlott bérleti díjból hat havi bérleti díjnak megfelelő összeg óvadékként kerül elkülönítésre.


Azonos megajánlás esetén sorsolás útján történik a bérlő kiválasztása, azon 5 pályázó közül, akik a legtöbbször nyújtottak be érvényes pályázatot. Amennyiben ezen pályázatok száma meghaladja az ötöt, úgy csak a legtöbb érvényes pályázatot benyújtottak közül történik a sorsolás.


Pályázható ingatlanok:

1.) Béla K. krt. 26. 4/1.1+1 félszoba, összkomfortos 

Alapterület: 43m2

Bér: 36.765,- Ft/hó

2.) Gál I. ltp. 801. 2/8.1 szoba, összkomfortos

Alapterület: 37 m2

Bér: 31.635,- Ft/hó

3.) Platán tér 3. 4/2.1 szoba, összkomfortos

Alapterület: 42 m2

Bér: 35.910,- Ft/hó


Pályázatok benyújtásának határideje: 2024. október 25. (ügyfélfogadási időben). Hiánypótlásra október 28-ig (hétfő) van lehetőség.

A pályázatok elbírálási határideje: 2024. december 31.


A pályázatok benyújtásának helye: Tatabánya Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Ingatlangazdálkodási Iroda, Tatabánya Fő tér 8. (1. emelet)

Tájékoztatjuk, hogy a személyes ügyfélfogadáshoz nem szükséges, de van lehetőség időpontot foglalni a 34/515-730-as telefonszámon.


A lakáspályázatokat a személyes ügyfélfogadás mellett postai vagy elektronikus úton (e-mail: berlakas@tatabanya.hu) is fogadja hivatalunk, ezen felül pedig lehetőség van a Fő tér 6., illetve Fő tér 8. szám alatti bejáratoknál elhelyezett gyűjtődobozokba bedobni.


A pályázati felhívás a cikk alján található linkre kattintva, a benyújtáshoz szükséges dokumentumokat pedig ezen a linken: https://tatabanya.hu/polgarmesteri-hivatal/hirdetotabla/palyazatok a Bérlakás pályázattal kapcsolatos információk, dokumentumok - Bérlakás pályázattal kapcsolatos dokumentumok fülre kattintva találhatja meg.


Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani? Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Amennyiben szeretnél a helyi közügyekben aktív lenni, csatlakozz a Generációk Tatabányáért Csoporthoz!

Megjegyzések