TATABÁNYA POLGÁRMESTERE HAZAJÖTT NYARALÁSÁBÓL: feltörölte a padlót a Fidesszel!


Negyedik nekifutásra sikerült elfogadni Tatabánya legfrissebb költségvetési módosítását, amely mindenképpen tanulságokkal szolgál a politikai szereplőknek.

Úgy tűnik megtalálta a ciklus végére a Fidesz legyőzésének receptjét Szücsné, mert tegnap késő este mondhatni kiütéses győzelmet aratott. Tatabánya DK-MSZP-Jobbik-LMP-stb pártok indította jelöltje - aki júniusban ismételt (hozzácsapták a saját maga által gründolt civil szervezetet) -, fő politikai ellenfelén meglepően könnyen átgázolt, néhány egyszerű trükkel.

Az egyik legfontosabb, minden politikus nagy barátja, az idő. Miután este 8-ra hívta össze az ülést, amiről aztán még jó sokat késett is a nyaralása után, várható volt, az elszántság fog dönteni a szavazásnál. Éjfélig volt idő szavazni, mert akkor járt le a testület mandátuma.

A másik tényező, a közgyűlés által egyhangúlag elfogadott határozat semmibe vétele, ami Szücsnének semmi problémát nem szokott okozni. Erről röviden annyit, hogy megszavazták ugyan, két héttel ezelőtt, milyen tartalommal terjesszék elő a tegnapi módosítást, de simán átlépett rajta Ilona stábja.

Ugyan többször feltették neki a kérdést, hogy miért nem tartja tiszteletben a határozatot, meg azt is, hogy magára nézve kötelezőnek gondolja-e, de különösebben ez nem hatotta meg, a kérdéseket elengedte a füle mellett. Gyakorlatilag úgy tett, mint a fideszes kormányfő a parlamentben, aki Boldog Karácsonyt kívánt egy neki feltett kérdésre.

A Fidesz bepróbálkozott egy módosítóval, amit elég átlátszó módon lesöpörtek az asztalról, mondván nincs idő alkalmazni, éjfélkor lejár a képviselők mandátuma és utána nem tudnak dönteni a költségvetés módosításáról.

Menetközben kiderült ugyan, hogy Szücsné simán belehazudott a tatabányaiak képébe, amikor azt posztolta az előző képviselőtestületi ülés után, hogy októberben nem kapnak fizetést az önkormányzati szektor dolgozói, ha nem módosítják a költségvetést. A hivatal irodavezetője már az ülést megelőző Pénzügyi Bizottsági ülésen elmondta, hogy gyakorlatilag a novemberi bér kifizetése sincs igazán veszélyben, de ez nem érdekelt senkit.

Szóval Szücsné az előterjesztés zárszavában még egy kicsit beletörölte a lábát Bereznai Csabába és Gál Csabába, aztán hátradőlt, mert érezte meg van amit akart.

A Fidesz képviselői némi tárgyalási szünetet kértek, majd teljes kapitulációt hajtottak végre, saját módosítójukat visszavonták és egyhangúlag megszavazták a költségvetést. Csak akkor az előző 3 alkalommal miért nem tették meg ezt?

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani? Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Amennyiben szeretnél a helyi közügyekben aktív lenni, csatlakozz a Generációk Tatabányáért Csoporthoz!

Megjegyzések