TATABÁNYA POLGÁRMESTERE FÉLREVEZETTE A KÖZVÉLEMÉNYT: biztosan csak viccnek szánta!


Volt a napokban az a posztja polgármester asszonynak, amiben sötét víziót festett Tatabánya egére, mondván októbertől fizetés nélkül maradnak sokan, mert nem szavazták meg az általa elképzelt költségvetési előterjesztést a szeptember 19-i ülésen.


Egész pontosan az általa kirakott posztban azt írja egyrészről, hogy

“… októbertől nem tudunk bért fizetni szociális intézményeink alkalmazottainak és a bölcsődéink dolgozóinak.”

illetve azt, hogy

“ veszélyeztetik a tatabányai emberek bérét, az idősek, elesettek és segítségre szorulók ellátását, valamint a kisgyermekek bölcsődei gondozását.”


Vajon jól teszi-e, hogy farkast kiált, fölöslegesen hergeli és ijesztgeti a tatabányaiakat? Ha valaki veszi a fáradtságot és végig lapozza a konkrét előterjesztést, akkor a bérekkel kapcsolatosan az egész előterjesztésben csupán a következő részlet szól:


Vagyis amiben mulasztásban van a testület, az egy júliusi központi jogszabály által előírt bérpótlék kifizetése, ami nem egyenlő a fizetéssel.
Hogy veszélyben vannak-e óvodáink és bölcsődéink, arról pedig az előterjesztés egy másik táblázata árulkodik:


Ebben a táblázatban az látható, hogy az óvodák és bölcsődék esetén néhány millió forintos változást kellene átvezetni, ami a sok százmilliós éves finanszírozáshoz képest elenyésző. Magyarán nincs szó arról, hogy megállna az ovik, vagy a bölcsik működése.

Ezek után tényleg csupán az a kérdés, hogy megéri a frászt hozni sokakra, akik elhiszik, hogy egy polgármester igazat mond? Szerintünk a hitelességgel nem szabad játszani és egy politikai cicaharc során feláldozni.

Persze Szücsné Posztovics Ilona nyilván máshogy gondolja. 

(by Gutai Zsolt)
(címlap: eredeti a Facebookról)

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani? Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Amennyiben szeretnél a helyi közügyekben aktív lenni, csatlakozz a Generációk Tatabányáért Csoporthoz!

Megjegyzések