BRUTÁLISAN TŰZVESZÉLYES TATABÁNYAI ÜZEM: az Otto Fuchson még a tűzoltók is ki vannak akadva


Emlékezetes eset volt a nyáron, amikor az egyik hétfői napon óriási robbanásra, majd az azt követő hatalmas szirénázásra ébredtek a Kertvárosban és környékén lakók. Kiderült, hogy az ipari parkban található Otto Fuchs Hungary gyárában történt egy szerencsétlenség.

Akkor egy munkavállalót a budapesti Honvéd kórházba is kellett komoly égési sérülésekkel szállítani, ahol lélegeztetőgépen volt napokig, altatásban. Azóta hazatérhetett oroszlányi otthonába, de a hírzárlat változatlanul tart az állapotáról.

A nagy erőkkel, több járművel kivonuló tűzoltóknak végül az Otto Fuchs több ezer tonnás présgépének kéményében bekövetkező robbanás utáni tűznél nem kellett oltaniuk, ugyanis kiérkezésükre az üzem a beépített oltóberendezése eloltotta a keletkezett tüzet.

Elindult egy rendőrségi vizsgálat is, amely igyekezett a tűz keletkezési körülményeit teljeskörűen feltárni, erről azonban nincs publikus információ.

Az Otto Fuchs esete annak kapcsán került újra elő, hogy holnapi ülésén a tatabányai képviselőtestület meghallgatja a Tatabányai Katasztrófavédelmi Kirendeltség 2023. évi beszámolóját. Az előterjesztést ITT OLVASHATOD!

A beszámolóban a cégre vonatkozóan a következő részlet szerepel a KIEMELKEDŐ KÁRESETEK FEJEZETBEN (szó szerint idézzük):

“Május 16-án Tatabányán, a Búzavirág utcában alumínium préseléssel foglalkozó üzem présgépében keletkezett tűz. A tüzet viszonylag hamar eloltották, azonban az eset azért érdekes, mert az alkalmazott technológia miatt hasonló tűzesetek az üzemben viszonylag gyakran fordulnak elő.”

Szóval ezek után következett be az idén nyáron a borzasztó baleset, amely ráadásul nem csupán tűzeset volt, hanem robbanás is és dokumentálhatóan súlyos személyi sérüléssel járt. Vajon meddig tűrik el a hatóságok és a cég tulajdonosai, hogy embereket veszélyeztető módon működtessék Tatabányán a gyárat? Ráadásul a tűzoltók meg is fogalmazták, hogy az alkalmazott technológia miatt! Mi van??

Ezzel kapcsolatosan elküldtük kérdéseinket a Katasztrófavédelem és az Otto Fuchs illetékeseinek, amint válaszolnak rá, frissítjük cikkünket.

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani? Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Amennyiben szeretnél a helyi közügyekben aktív lenni, csatlakozz a Generációk Tatabányáért Csoporthoz!

Megjegyzések