ELKÉPESZTŐ AUTÓTOLVAJT SITTELNEK LE TATABÁNYÁN: ne csináld utána!


A Tatabányai Járásbíróságon kötött ki az a csávó, akinek sok dolog van a rovásán, főképp az idegen autókhoz vonzódik. Az idén több esetben is összetűzésbe került a törvénnyel különböző helyszíneken.

Az ügyészség összefoglalója szerint a gyanúsított idén január 17-én hajnalban, egy oroszlányi telephelyre jogtalanul bement, az öltöző épületéből egy kerékpárt, tisztítószereket és 3 szőnyeget lopott el, melyeket a nyomozó hatóság még aznap lefoglalt tőle. Ugyanerre a telephelyre a férfi nemrég, augusztus 12-én éjjel ismét bement, az udvaron álló tehergépkocsival – melyben az indítókulcs benne volt – elhajtott, a férfit a rendőrök augusztus 13-án este fél nyolckor Gyöngyösön állították meg.

A férfi bűnlajstromán szerepel, hogy február 29-én egy másik oroszlányi telephelyről is eltulajdonított egy személygépkocsit, mellyel elhajtott. Ekkor a férfit az Oroszlányi Rendőrkapitányság rendőre kapta el mintegy 5 óra múlva igazoltatás során.

Pár héttel ezután, március 23. napján éjjel egy budapesti telephelyre bement, majd az őrbódé ablakát egy kalapáccsal betörte, a betört ablakon benyúlva az asztalról magához vett egy közel 5 millió forint értékű személygépkocsi indítókulcsát. A gépjárművet szerette volna eltulajdonítani, ami nem ment könnyen, ugyanis először a telephely kapujának, majd egy villanyoszlopnak ütközött. A sikertelen akció után egy utcán parkoló személygépkocsit kísérelt meg eltulajdonítani oly módon, hogy a gépkocsiba beszállva, a kormányvédő burkolatot leszedve megpróbálta azt beindítani, de nem járt sikerrel.

Az utolsó előtti felderített eseteként június 19-én a déli órákban az oroszlányi munkásszálló parkolójában álló személygépkocsi csukott, de nem zárt ajtaját kinyitotta, majd azzal - bódult állapotban - Oroszlány területén közlekedett. Ez nem ment zökkenőmentesen, ugyanis a gyanúsított anyagi káros balesetet szenvedett.

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani? Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Amennyiben szeretnél a helyi közügyekben aktív lenni, csatlakozz a Generációk Tatabányáért Csoporthoz!

Megjegyzések