VILÁGBAJNOKI EZÜSTÉRMES TATABÁNYAI PÓLÓS LÁNY: Mikola Boglárka!


A törökországi U16-os leány világbajnokság döntőjében Spanyolország 10–7-re legyőzte a magyar válogatottat, ezzel megszerezte az aranyérmet, míg a mieink nyakába ezüst került. Az első félidőben nagyon szenvedtek a magyar lányok, és bár a másodikban már jóval jobban játszottak, a hátrányukat nem tudták ledolgozni.

A világbajnoki aranyérem reményében ugrott vízbe az U16-os leány válogatottunk a manisai tornán, hiszen a vébé elérkezett a végéhez, a mieinkre pedig a döntőben várt az utolsó, egyben legnehezebb kihívás. A spanyolok rendkívül magabiztos teljesítménnyel jutottak el a fináléig, egyik ellenfelük sem tudta megszorítani őket, minden mérkőzésüket minimum hatgólos különbséggel nyerték meg. Az elődöntőben az ausztrálokon is könnyedén átléptek (14–7), igaz, a magyar lányok is viszonylag simán boldogultak a horvátokkal (18–13).

Végeredmény, U16-os leány világbajnokság, Döntő:
Magyarország–Spanyolország 7–10 (0–2, 1–3, 3–3, 3–2)

Magyar gólok: Alaksza 2, Füle, Hetzl, Kenéz, Keszthelyi, Nagykereki-Kerekes 1-1.

A csapat:
Alaksza Kinga, Dimitrovics Nia, Füle Barbara, Hetzl Adrienn, Horváth Orsolya, Kenéz Kincső, Keszthelyi Sára, Kiss Emma, Matajsz Janka, Mikola Boglárka, N.Kerekes Laura, Péter Nóra, Szalkai Hanga, Tóth Freia, Urbin Zsófia

A stáb: Biros Péter szövetségi kapitány, Csicsáky Vince vezetőedző, Karácsonyi Vazul másodedző, Dr.Golopencza Péter csapatvezető és orvos, Zirighné Sós Ildikó kapusedző, Batki Bence masszőr
(waterpolo)

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani? Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Amennyiben szeretnél a helyi közügyekben aktív lenni, csatlakozz a Generációk Tatabányáért Csoporthoz!

Megjegyzések