ROBBANÁS A TATABÁNYAI OTTO FUCHSBAN: véletlenen múlott a megégett dolgozó élete!


Hétfő hajnalban óriási robbanásra, majd az azt követő hatalmas szirénázásra ébredtek a Kertvárosban és környékén lakók. Kiderült, hogy az ipari parkban található Otto Fuchs Hungary gyárában történt egy szerencsétlenség.

Egyelőre még nem ismert minden részlet, mert a hatóságok a vizsgálatok miatt nem nyilatkoznak, a cég pedig egyelőre a hallgatást választotta a nyilvánosság felé.

Sajnos egy munkavállalót a budapesti Honvéd kórházba kellett komoly égési sérülésekkel szállítani, ahol lélegeztetőgépen volt, altatásban. A legfrissebb hírek szerint az állapota súlyos, de nem életveszélyes. Már nincs szükség altatásra.

A nagy erőkkel, több járművel kivonuló tűzoltóknak végül az Otto Fuchs több ezer tonnás présgépének kéményében bekövetkező robbanás utáni tűznél nem kellett oltaniuk, ugyanis kiérkezésükre az üzem a beépített oltóberendezése eloltotta a keletkezett tüzet.

A kiérkező tűzoltók elkezdték a helyszín vizsgálatát és biztosítását, ugyanekkor megkezdte a rendőrség is az eset kivizsgálását. A tűz keletkezési körülményeit igyekeznek ilyenkor teljeskörűen feltárni a helyszínen zajló a tűzvizsgálati eljárás lefolytatásával.

Az Otto Fuchs Hungary cégvezetőinek elküdtük kérdéseinket, amelyekben a következők után érdeklődtünk:
  • A hivatalos tájékoztatás szerint egy több ezer tonna teljesítményű présgép körül keletkezett a tűz. Ezzel kapcsolatosan kiderült-e már, hogy mi okozta a tüzet?
  • Megfelelően működött-e a beépített oltóberendezés?
  • A hírek szerint egy dolgozót életveszélyes állapotban szállítottak a budepesti Honvéd kórházba az intenzív osztályra. Az ő állapotában történt-e változás?
  • Milyen intézkedéseket tesz a cég, a hasonló esetek elkerülése érdekében?
  • A berendezés üzemeltetése kapcsán vizsgálja-e a hatóság a cég felelősségét?
  • Milyen jellegű munkavédelmi oktatásban részesült a kolléga, kapott-e szakszerű oktatást a gépkezelésére és az esetleges balesetek bekövetkezésekor szükséges teendők elsajátítására?
Amint megkapjuk a cégvezetés válaszát, beszámolunk róla.

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani? Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Amennyiben szeretnél a helyi közügyekben aktív lenni, csatlakozz a Generációk Tatabányáért Csoporthoz!

Megjegyzések