INDUL A 100 MILLIÓS TATABÁNYAI PROGRAM: csomópontokat újítanak fel őszig!

Régóta aktuális felújítás indul el Tatabányán, nagyobb forgalmú jelzőlámpás kereszteződések berendezéseit cserélik közel tíz helyen. A napokban tették közzé az eljárás eredményét, előzetesen meghívott cégekkel meccselt a tatabányai városvezetés a beruházás megvalósításáról.

Az alábbi helyszíneken kerül sor munkákra, amelyekről értesítik majd a lakosságot:


1. Szent Borbála út - Penny Market, Szende L. u. csomópont (csp)
2. Szent Borbála út - Károlyi Mihály u. csp.
3. Összekötő u.-TESCO csp. (Bláthy Ottó u.)
4. Köztársaság útja - Ifjúság utca csp.
5. Jubileum parknál levő 2 db gyalogátkelőhely Köztársaság úton („Hanzi” és Jubileum park)
6. Köztársaság útja - Jedlik Ányos u. 2 csp. (Jedlik u. és Szent Borbála tér)
7. Köztársaság útja - Dózsa György út
8. Szent Borbála út - ALDI csp.
9. Erdész út - Dózsa György út csp.


Miután a jelzőlámpás csomópontok mindegyike távfelügyleti rendszerben működik, a kivitelezés alatt szoros együttműködésre lesz szükség a jelenleg üzemeltetési feladatok ellátásával megbízott cég és a nyertes között. A feladat teljesítésére rendelkezésre álló időtartam 120 naptári nap, vagyis 4 hónap alatt kell teljesíteni.

Az elbontott elemek felhasználásra kerülhetnek, ugyanis a berendezésekben lévő Long life izzó hiánya miatt a lámpákból kiszerelt, még felhasználható izzókat az Önkormányzat megtartja. A bontott, selejtezett anyagok, és a leszerelt jelzőtestek elszállítása a kivitelező feladata, melyet a T-BUSZ Kft. telephelyére kell szállítani.

A közbeszerzés keretében 5 céget hívtak meg, melyek közül 3-an adtak végül ajánlatot.

A nyertes ajánlattevő a Signalterv Forgalomtechnika Kft vecsési cég lett, mely ebben a szegmensben jelentős referenciákkal és tapasztalatokkal rendelkezik. Tatabányán is rendszeresen végeznek ilyen feladatokat. Legutóbb a Vértes Plázánál lévő csomópontot újították fel.

A munkák végleges összértéke nettó 74,2 millió, azaz bruttó 94 millió Ft.

(kép: GoogleMaps)


Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani? Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Amennyiben szeretnél a helyi közügyekben aktív lenni, csatlakozz a Generációk Tatabányáért Csoporthoz!

Megjegyzések