Jackl Vivi: a legfiatalabb, és aki a 100. egyéni Eb-aranyat nyerte

Jackl Vivien elképesztő úszással, a 2-es pályáról megnyerte az Eb-aranyat 1500 gyorson. Az előfutamok alapján a két éve második Mihályvári-Farkas Viktóriától remélte a szövetség a győzelmet s persze az olimpiai szintet, Vivi kapcsán pedig azt gondolták, hogy jó lehet egy éremre… Ehhez képest a 15 éves tatabányai volt az, aki elért mindent: aranyat, szintet, épp csak a tömjén és a mirha hiányzott.

Már 500 métertől az élre állt s húzott el fokozatosan a többiektől – középen Mihályvári-Farkas egy ideig próbálta tartani a tempót, a következő 500 méteren második helyen haladt.

A tatabányai Jackl Vivi – miközben edzője, Kocsis Márta egyik ámulatból a másikba esett tanítványa parádéját látva (“Úristen, mennyi lesz ez?! Olimpiai szint?! De hát nincs is olyan formában…” mondogatta két kurjantás közben a lelátón…) – fokozatosan húzott el a többiektől, és csaknem 10 másodperces előnnyel nyert.

„Én most kifogytam a szavakból… Ez… A szint volt a cél, de hogy még egy arany is jött… Tényleg nem tudom, mit mondjak” – hüledezett Vivi, aki mindjárt két történelmi tettet pipált ki: ő lett minden idők legfiatalabb magyar Európa-bajnoka, és ez volt a 100. egyéni Eb-elsőség a sportág történetében. (A 16:06.37 olimpiai A-szint, óriási egyéni csúcs) forrás: hunswim

Megjegyzések