Erre készüljenek a tatabányai ingatlanvásárlók is: DURVÁN EMELKEDNEK A KÖLTSÉGEK!


Durván megemelte az ingatlanvásárláshoz és lakáshitelekhez szükséges földhivatali ügyintézés díjait egy tegnap este megjelent rendelet, 60 százalékkal nőnek július végétől.

 

A tulajdoni lapon történő módosulás változásbejelentésének díja a jelenlegi 6600 forintról 10 600 forintra drágul. Ezt egy ingatlanvásárláskor mindenképpen meg kell tenni, hiszen az addigi tulajdonost törölni kell a tulajdoni lapról, az újat pedig be kell jegyezni. 

 

Ha valaki hitelből vásárol ingatlant, vagy a már meglévő ingatlanára vesz fel hitelt, majd később pedig törli, akkor a változások bejegyzése az eddigi 12 600 forintról 20 ezer forintra nő. 

 

Az adásvételi szerződés, és a lakáshitel megköveteli a hiteles tulajdoni lapot, elektronikus formában 3000 helyett 4800 lesz, papír alapon pedig 6250 forint helyett már 10 ezret kell érte fizetni.


A társasház-alapítás bejegyzésének díja társasházi tulajdoni különlaponként 6600 forint, de legfeljebb összesen 100 ezer forint jelenleg, ez az áremelés után 10 600 és 160 ezer forintra drágul. Ezek a tarifák érvényesek az ingatlanszövetkezetekre is. (Bank360)

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani? Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Amennyiben szeretnél a helyi közügyekben aktív lenni, csatlakozz a Generációk Tatabányáért Csoporthoz! 

Megjegyzések