TATABÁNYAI ÁMOKFUTÓ: fejszével, késsel hadonászott


A mai napon volt a tárgyalása annak a férfinak, akinek a vádirat szerint a sértettel és még egy férfivel italozott 2022. július 26-án hajnalban a sértett által bérelt lakásban. A vádlott az ablakot kinyitotta, majd amiatti haragjában, hogy a redőny leengedett állapotban volt, megütötte azt, így a redőny kettészakadt. A másik szobában lévő sértett a vádlottat a cselekménye abbahagyására
szólította fel. A vádlott ekkor az ülő helyzetben lévő sértetthez lépett, és ököllel arcon ütötte, majd a beltéri ajtó üvegét kitörte, a televíziót a földre lökte. 

Ezt követően a 3 férfi sétálni ment, melynek során a vádlott a sértett arcát ököllel ismét megütötte és egy éles eszközzel megvágta. A sérülés tényleges gyógytartama 8 napon belüli volt, ugyanakkor a seb esztétikai jellegű maradandó fogyatékosságot okozott.

Az ittas vádlott 2022. augusztus 13-án megjelent a tatabányai dohányboltnál, és az ott tartózkodókat provokálta, trágár szavakkal illette. A vita során a vádlott az egyik férfi mellkasát meglökte, aki emiatt elesett. Ekkor egy nő a vádlotthoz lépett és a mellkasát meglökte, mire a vádlott a nő vállát meglökte, és a nő is elesett. A vádlott ezután a nőt megfenyegette azzal, hogy hozza a baltát és levágja a fejét, majd a gépkocsijához ment. A vádlott a gépkocsiból elővett egy 70 centiméter hosszú fejszét, és azzal a mellette állók felé hadonászott, miközben azt üvöltötte, hogy „most meghaltok”. A nő közölte a vádlottal, hogy értesíti a rendőrséget, ezért a vádlott a fejszét letette, majd a kezébe vette a zsebében lévő tapétavágó kést, és azzal az egyik férfi nyaka irányába vágott. A sértett férfi a kezét a feje elé tette, így a vádlott a sértett csuklóját sebezte meg, mely sérülés gyógytartama 8 napon
belüli volt, de alkalmas volt súlyosabb sérülés okozására is.

Forrás: birosag.hu
Fotó: shuttertock

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted  a tatabányaiakkal megosztani? Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

Megjegyzések