TATABÁNYA VASÚTÁLLOMÁSNÁL 3 NAPIG TELJES ÚTZÁR IDŐSZAKOSAN: a gyalogoshidat is lezárják!

A MÁV tájékoztatása szerint a tatabányai vasútállomáson létesítendő három új felvonó jelenlegi építési fázisában teljes útzár lesz a Jedlik Ányos utcában három éjszakán keresztül.

Az építkezés ezen szakaszában tervezetten három éjszaka dolgozni fognak, amíg daruval helyére emelik a liftek toronyszerkezeteit. Emiatt május 29-30-31-én éjszaka lezárják a Jedlik Ányos utca Konzum épület mögötti szakaszát, valamint a Jedlik Ányos utca Konzum épület közötti parkoló területét.

A munkálatok következő fontos szakaszához érkeztek, két felvonó tartószerkezete is a helyére kerül. Egy 220 tonnás daru emeli majd be a megközelítőleg 11 méter magas szerkezeteket a felsővezetékek és a vágányok fölött.

A daruzási munkálatok május 29-30-31-én éjszaka, az utolsó személyszállító vonat után, teljes vágányzár mellett zajlanak. A munkaterület előkészítéséhez viszont már este 8 órától lezárják a Jedlik Ányos utca Konzum épület mögötti szakaszát, valamint a Jedlik Ányos utca Konzum épület közötti parkoló területét, vagyis

2024. május 29., 20:00 – május 30. 06:00 között
2024. május 30., 20:00 – május 31. 06:00 között
2024. május 31., 20:00 – június 1. 06:00 között


Ez idő alatt a parkolóba és a lezárt útszakaszra tilos lesz a behajtás, ezért a vasúttársaság arra kéri a gépjármű tulajdonosokat, hogy a fenti napokon még este 7 óra előtt hagyják el autójukkal a területet.

Az éjszakai daruzási munkálatok ideje alatt – az utolsó menetrend szerinti személyszállító vonat áthaladását követően – biztonsági okokból a gyalogos felüljáró sem lesz használható.

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani? Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Amennyiben szeretnél a helyi közügyekben aktív lenni, csatlakozz a Generációk Tatabányáért Csoporthoz!

Megjegyzések