PROBLÉMÁK VANNAK A CROME-VAL: hekkerek ólálkodhatnak a gépeden


Az elmúlt időszakban felgyorsultak az események a Chrome körül, csak úgy záporoznak a súlyos hibákat javító frissítések a böngészőhöz.

Idén már a nyolcadik rendkívül súlyos, nulladik napi hibát javította a Chrome böngészőben a Google – írja a Bleeping Computer.

A CVE-2024-5274 név alatt nyilvántartott biztonsági rést belsőleg fedezték fel a cégnél, Clément Lecigne biztonsági kutató bukkant rá. A szóban forgó súlyos hiba a Chrome V8 motorjában van, mely a Javascript-kódok futtatásért felelős. A Google szerint már a kiberbűnözők is aktívan kihasználják.

A cég nem szolgált további technikai részletekkel a hiba természetét illetően, de ez bevett gyakorlat: míg nem frissítettek sokan, és válnak védetté, csak a támadók dolgát könnyítenék meg vele.

Az egyes operációs rendszereken a következő Chrome-verziók (és újabbak) a védettek:Windows/macOS: 125.0.6422.112/.113
Linux: 125.0.6422.112

A frissítés a következő napokban, mindenkihez megérkezik (a Linuxra némi csúszással). Hogy melyik verzió fut a számítógépen, azt a Beállítások – Súgó – A Google Chrome névjegye menüpont alatt lehet megnézni. Amennyiben nem a legfrissebb van fent a gépen, a böngésző automatikusan letölti az új változatot, majd a szoftver újraindítása után telepíti is.

A Chrome-mal egy más jellegű probléma is volt mostanában.

Forrás: hvg.hu

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted  a tatabányaiakkal megosztani? Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

Megjegyzések