ORVHALÁSZOK A TATAI ŐREG-TAVON: elfogták a galádokat


A tatai Öreg-tónál az Által-éri torkolat és a halrács közötti tiltott szakaszon két orvhorgászt fogott el május 28-án, kedden a Komárom-Esztergom Vármegyei Horgászegyesületek Szövetségének (Kemhesz) halőri szolgálata a rendőrséggel közösen.

Az elkövetőknél halfogásra alkalmas botok és szerelékek voltak. Bár a vízparton tartózkodtak, mindketten azt állították, hogy nem ott akartak horgászni, ahol a halőrök rájuk találtak – közölte a Kemhesz.

Mint írták, a két orvhorgász egyesületi tagsággal, illetve horgászvizsgával nem rendelkezett.

Zoltai Dániel, a Kemhesz elnöke elmondta, mindkét esetben jegyzőkönyvet vettek fel az eset körülményeiről.

Az elkövetők ellen a rendőrség lopás gyanújával, a Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Földművelésügyi Osztálya pedig halvédelmi szabálysértés miatt indít eljárást.

A tatai Öreg-tó halgazdálkodási terület, így ott tilos a horgászat. A Kemhesz szerződéses alapon látja el a halőri feladatokat, technikai eszközökkel megerősítve járőrőznek, hogy a tó halállománya a hagyományos lehalászásig érintetlen maradjon.

Forrás: penzcentrum.hu

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted  a tatabányaiakkal megosztani? Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

Megjegyzések