FÉL MILLIÁRDOS IZGALOM TATABÁNYÁN: a Fidesz képviselőék nyeresége idén átlépi az 500 milliót?


Amikor a jelenlegi rezsim elindította a dohányboltok létrehozását szolgáló trafiktörvényt, Fideszék a Nemzeti Dohányboltokat gyakorlatilag ugyanolyanná változtatták, mint a tönkretett kisboltok. Az egyetlen különbség igazából, amit betartottak, hogy gyerekek nem mehetnek be a boltba.

Aztán kiderült a rendszer működéséről az is, hogy több helyen politikai alapon osztják a biztos sikerrel kecsegtető koncessziókat. A legelső, a botrányt kiváltó eset Szekszárdon volt, ahol hangfelvétel készült arról, amikor a trafikokat elosztották. Kiderült, hogy a polgármester és a Fidesz-frakció az alapján adta ki a koncessziókat, hogy melyik jelentkező mennyire támogatta a Fideszt, illetve mennyire ismerik őket. Aztán kijött egy hasonló dokumentum Hajdúszoboszlóról is, ahol hasonlóan osztályozták a jelentkezőket. Ez alapján a piac újraeloszásának még ahhoz sem volt köze, hogy ki tudná a legjobban ellátni a dohánykereskedelem funkcióját.

Szóval ebbe a dohánybolt bizniszbe szállt be Magyarné Kocsis Andrea tatabányai képviselőasszony is a családjával. 2013-ban alakult Magyarnéék családi vállalkozása a B2A Betéti Társaság, az év májusában jegyezték be a cégbíróságon, amikor kellett.

A betéti társaság beltagja Magyarné és a lánya, Magyar Beáta, kültagja pedig férje Magyar Attila Dávid. Az indulás óta változatlan formában üzemelnek, nem háborgatja semmi a békés gazdálkodást.

Megnéztük, azóta hogyan fialtak, mióta elkezdték ezt a rengeteg “kreatív” tudást igénylő és bizonyára semmilyen politikai tőkét nem szükségeltető iparágbeli ténykedést, és összefoglaltuk az adatokat az alábbi táblázatban:



Szóval “szurkolhatunk”, hogy sikerüljön nekik összehozni az első FÉLMILLIÁRDJUKAT, amire minden esély meg van a fenti adatok alapján, sőt  600 MILLIÓS határ sem elérhetetlen, hiszen valószínűleg a 2023-as évben sem esett vissza a profitjuk. Elvileg május 31-én megtudhatjuk, de nem leszünk meglepve, ha a beszámoló beadását a választás utánra halasztják. Tavaly is csúsztak egy hónapot.

Az adatokat átnézve figyelemre méltó, hogy miközben Magyarné cégének haszna 478 millió forint volt eddig, mindösszesen 10 millióval járultak hozzá a közös kasszához adóbefizetés formájában.

Bármelyik vállalkozó megnyalná az ujját egy ilyen biznisz után.


Amennyiben szeretnél a helyi közügyekben aktív lenni, csatlakozz a Generációk Tatabányáért Csoporthoz!Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani? Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

Megjegyzések