ÚJABB TERHELÉST KAP A SZENT BORBÁLA KÓRHÁZ: Oroszlányban több ellátást megszüntettek!


Mától nem végeznek ultrahang vizsgálatot az Oroszlányi Szakrendelőben. Ez a Népegészségügyi Központ honlapján megjelent határozatból derült ki- vette észre az RTL Híradó.

Ugyanitt a szakemberhiány miatt év végéig szünetel az ortopédiai, a bőrgyógyászati és az onkológiai ellátás is. A betegeknek Tatabányára kell utazniuk. A Híradónak nyilatkozó egészségügyi elemző szerint emiatt többet kell majd várni a vizsgálatokra. A megyei kórház azonban nem számít a várakozási idő jelentős növekedésére.

Egészségügyi dolgozók tartottak délben rövid szünetet az Oroszlányi Szakorvosi és Ápolási Intézet épülete előtt. Mától kevesebb lehet a munkájuk, több szakellátás ugyanis hosszabb ideig nem lesz elérhető itt.

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ honlapján megjelent határozat szerint átmeneti szakemberhiány miatt december végéig biztosan szünetel a járóbeteg ortopédia, valamint a bőr- és nemibeteg ellátás, de leáll az ultrahang diagnosztika, továbbá a klinikai onkológia is, vagyis a rákbetegek kezelése is.

A betegeknek mostantól Tatabányára kell menniük ellátásért. A Szent Borbála kórház autóval Oroszlányból és a környékről 20-30 perc alatt érhető el, de tömegközlekedéssel ez már a legtöbb érintett településről egy órás utazást jelent.

A helyiek azt niylatkozták a megkeresére, ez komoly nehézséget okoz nekik.

Az átirányított betegeket fogadó tatabányai kórháztól a Híradó kérdéseire azt írták: jelentős várakozási idő növekedésre nem számítanak.

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani? Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Amennyiben szeretnél a helyi közügyekben aktív lenni, csatlakozz a Generációk Tatabányáért Csoporthoz!

Megjegyzések