TATABÁNYÁN FELFÜGGESZTETTEK SOK KÖZLEKEDÉSI TILALMAT: te kihasználtad, vagy hivatkoztál a köztereseknél erre?


Hatalmas rendezvény a Gerecse Teljesítménytúra és óriási tömegeket vonz városunba.

Rengetegen elindulnak egyénileg és csoportosan is, sokan Tatabányáról, szóval akár elégedettek is lehetnénk vele. Az önkormányzatunk pénzt, szervezeti segítséget és ingyenes területet is ad a szervezőknek, tehát ők biztosan jól járnak.

Ennél a pontnál azonban fontos arról is beszélni, hogy a város lakóit komolyan bosszantja, hogy erre a napra felfüggesztették a KRESZ és a közterület használat szabályait Tatabányán. Ráadásul a rendezvény ilyen típusú megvalósítása komoly környezetpusztítással is jár.

Joggal érzik az itt élők, hogy a túrázóknak, akik elvileg kultúráltan használják a zöldterületeket, a városon belül senki nem parancsolj megálljt. Legalábbis egyetlen parkolási büntivel sem találkoztunk.

A szervezők a részvételért pénzt kérnek, vagyis kell legyen erőforrásuk arra, hogy megfelelő parkolási lehetőségről gondoskodjanak és annak rendjére is figyeljenek. A szabályokat vagy mindenkire alkalmazzuk, vagy akkor a tatabányaiakra se legyenek kötelezőek.



A város hasznát illetően érdemes lenne azon is elgondolkodni, hogy miért nem használjuk ki ennek a rengeteg embernek az itt tartózkodását, hogy Tatabányát promózzuk, bemutassuk értékeinket. Netalán több napos rendezvényt és egyéb eseményeket kapcsoljunk hozzájuk, az itt dolgozó vállalkozók örömére.


Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani? Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Amennyiben szeretnél a helyi közügyekben aktív lenni, csatlakozz a Generációk Tatabányáért Csoporthoz!

Megjegyzések