TATABÁNYA MENEKÜLŐ POLGÁRMESTERE: 2 hónapja be sem megy a közgyűlésre!


Csütörtökön közgyűlés volt, ahol immár második alkalommal hiányzott a teljes ülésről Szücsné Posztovics Ilona polgármester asszony és semmiféle indoklást nem adtak erről. Lusztig alpolgármester, aki ebből következően az ülést vezette annyit mondott, hogy fontos és sürgős ügyben kell elmennie.

Amennyiben ehhez hozzávesszük, hogy a polgármester akkor sem volt jelen, amikor a saját előterjesztésében a testület legfontosabb rendelkezését, a költségvetést tárgyalták, akkor felvetődik a kérdés, hogy egyáltalában még vezeti a várost? Olyan mint Orbán Viktor kicsiben, szükséges rossznak gondolja a képviselőtestületet.

Lehetséges persze, hogy a Generációk Tatabányáért Egyesület képviselőinek, számára kínos kérdései elől menekült. Nagy Béla és Fekete Miklós arra kért volna választ, hogy miért nem foglalkozik a városvezetés érdemben évek óta , a város közbiztonságával. Kinek folynak el a tatabányai adófizetők súlyos milliói a városi kommunikáció kapcsán? Hasonlóan válaszra vár a kérdés, hogy az elhíresült a munkaügyi perben az elbukott több, mint 60 millió forintot ki fogja megtéríteni. Történt ugyanis ebben az ügyben vizsgálat, amely az akkori városvezetők felelősségét vizsgálta, és megnevezte, ki tud az ügyben lépni.

A Generációk Tatabányáért több javaslatában foglalkozott a közbiztonság kérdésével, konkrét megoldásokat vetett fel és fogadtatott el a képviselő testülettel, ahol többek között a város bűnügyileg problémás részein javított volna, biztonsági pontok létrehozásával. Miután az erre szánt összeget érdekes módon Szücsné által elillant, már csak magyarázkoni sem volt hajlandó.

Hasonlóképpen a parkolás is fajsúlyos ügy Tatabányán, ahol a Generációk Tatabányáért már évekkel ezelőtt kezdeményezte, hogy induljon el a reformja. Ehhez képest még egy parkolási koncepciót sem sikerült eddig felmutatni. Szücsné arra sem volt képes, hogy azt az elfogadott javaslatunkat megvalósítsa, amely szerint a Tatabányán élőknek a parkolásnál legyen előnyük, a parkoló helyek 30%-a kerüljön kijelölve, amit csak az ott lakók használhatnak az esti órákban.

Hasonlóképpen fontos kérdés, időről időre felmerül mindkét politikai oldalnál a kommunikáció ügye, ezért feltettük a kérdést, kik azok akik a kommunikációval foglalkoznak és mennyi pénzért? Ide tartozik, hogy állítólag rengeteg pénzért pl. drón került beszerzésre, amely a polgármester újraválasztási kampányát hivatott segíteni, erről semmilyen információt nem osztottak meg a képviselőkkel.

Vajon miért nem képes a polgármester egyenesen a tatabányaiak szemébe nézve válaszolni?

(kép: 24.hu)

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani? Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Amennyiben szeretnél a helyi közügyekben aktív lenni, csatlakozz a Generációk Tatabányáért Csoporthoz!

Megjegyzések