NYÁRI TÁBORRA PÁLYÁZÁSI LEHETŐSÉG TATABÁNYÁN: vissza nem térítendő támogatás


Támogatni kívánják a városban működő oktatási intézményeket annak érdekében, hogy a nyári szünidőben minél több tatabányai gyermek számára elérhetővé tegye a táborozási, kikapcsolódási lehetőségek igénybevételét.

Ennek érdekében pályázatot ír ki az önkormányzat a Tatabányán oktatási tevékenységet folytató köznevelési intézmények részére, azok sikeres Erzsébet-tábor pályázatuk 2024. évi kiegészítő támogatására.

A pályázat célja: 
Vissza nem térítendő kiegészítő támogatás biztosítása az Erzsébet-Táborban való részvétel elősegítéséhez (utazási költség támogatása) azon tatabányai köznevelési intézmények részére, akik nyertes pályázattal rendelkeznek a Zánkai Erzsébet-tábor igénybevételére.

Támogatásban részesíthetők köre: 
Tatabánya Megyei Jogú Városban székhellyel, telephellyel rendelkező és a városban tényleges a lakosság érdekében oktatási tevékenységet folytató állami, nemzetiségi, egyházi köznevelési intézmény, amelyek regisztrációval rendelkeznek az E-tábor Plusz online felületen.

Pályázati feltételek: 
  • Tatabányai gyermekek érdekében kifejtett szakmai – oktatási, nevelési és ezen feladatok ellátásával összefüggő szabadidős tevékenység – megszervezésének, biztosításának igazolása.
  • Sikeres, a Zánkai Erzsébet-tábor igénybevételét elősegítő pályázat igazolása – értesítés a nyertes pályázatról
  • A pályázó szervezet pontosan és határidőben elszámoljon a korábban, az önkormányzattól kapott támogatással, melynek felhasználása nem lehet ellentétes a képviselő-testület által jóváhagyott céltól.
  • A pályázat keretében egy pályázó csak egy pályamunkát adhat be.
A pályázat keretében nem támogathatók:
  • Politikai tevékenységet folytató szervezetek, pártok.
  • Azon szervezetek, amelyek tevékenységét pályázaton kívül, együttműködési megállapodás keretében támogatja Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata.
  • Azon szervezetek,a) amelyek a pályázatra nyitva álló határidőn túl nyújtották be a pályázatukat,
b) amelyek nem látták el aláírással és bélyegzővel a pályázati adatlapot és kötelező mellékleteit,

c) amelyek nem, hiányosan vagy olvashatatlanul töltötték ki a pályázati adatlapot,

d) amelyek nem, hiányosan vagy olvashatatlanul csatolták a kötelező mellékleteket.

A pályázaton felosztható keretösszeg:
Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata 2024. évi költségvetési rendelete alapján 3 000 000 Ft. 

Az igényelt támogatás mértéke: a táborozásban részt vevő gyermekek létszáma alapján maximum 5 000 Ft/fő

A pályázat benyújtásához szükséges dokumentumok:
  • Hiánytalanul kitöltött pályázati adatlap (mely tartalmazza a pályázati projekt rövid összefoglalását és a jogszabályi előírások szerinti nyilatkozatokat.) 
  •  A külső szervhez benyújtott pályamunka 1 másolati példánya.
  • Az utaztatás költségeit megalapozó bekért árajánlatok másolata.
A pályázat benyújtásának helye, ideje hiánypótlás: 
Egy pályázó szervezet csak egy pályázatot nyújthat be.
A pályázatot zárt borítékban, Tatabánya MJV Önkormányzatának címezve a Tatabánya MJV Polgármesteri Hivatal Intézményfenntartási Iroda, (2800, Tatabánya Fő tér 8.) 

A 2024. évi pályázatok benyújtási határideje: 2024. 05. 10.
 
A borítékon kérik feltünteti: ERZSÉBET TÁBOR KIEGÉSZÍTŐ TÁMOGATÁS

PÁLYÁZAT 2024. A pályázat benyújtására nyitva álló határidőn belül benyújtott pályázatok tekintetében a formailag hiányos pályázat benyújtóját a Polgármesteri Hivatal 8 naptári napos határidővel hiánypótlásra szólítja fel.

A pályázat eredményének közlése, megállapodás, elszámolás A pályázat elbírálásának módja és határideje: 
A beérkezett pályázatokat Tatabánya MJV Önkormányzata Közgyűlése Oktatási és Kulturális Bizottsága értékeli, a támogatott pályázók köréről és a támogatások mértékéről a szakbizottság folyamatosan dönt, igazodva a Pályázatkezelő támogatói döntéseihez.
A pályázók az önkormányzat döntéséről a döntés meghozatalát követő 15 napon belül emailben értesítést kapnak.
A pályázaton elnyert pénzösszeg átutalása egy részletben történik.
A kifizetés feltétele, hogy Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata a támogatás felhasználásáról a támogatott szervezettel szerződést kössön, amelyben meghatározásra kerülnek a támogatott pályázati célok.
A támogatás felhasználásával kapcsolatban Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata utólagos elszámolási kötelezettséget ír elő. A támogatás felhasználásról szóló pénzügyi és szakmai beszámolót a program lezajlását követően, de legkésőbb a tárgyévet követő január 31-ig kell benyújtani. A benyújtott szakmai beszámolót az Intézményfenntartási Iroda, a pénzügyi beszámolót a Gazdálkodási Iroda ellenőrzi.

A benyújtott szakmai beszámolót az Oktatási és Kulturális Bizottság hagyja jóvá.

Forrás: tatabanya.hu

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani? Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

Megjegyzések