MEGTARTJÁK A VÍZ, ZENE, VIRÁG FESZTIVÁLT: tatabányai cég rendezi meg


Az országos hírű fesztivál szervezői két hete jelentették be, hogy nem akarják idén megszervezni az eseményt. Az önkormányzat azonban úgy döntött, hogy nem maradhat el a fesztivál.

Harminc év után döntött úgy a Víz, Zene, Virág Fesztivál Egyesület, hogy idén nem kívánja megszervezni az országos hírű fesztivált. Erről április elején tájékoztatták Michl Józsefet, Tata polgármesterét. A város közbenjárásával azonban most úgy néz ki, hogy mégis megtarják az eseményt. Igaz, új cég fogja szervezni a nagyszabású fesztivált.

A szerdai testületi ülésen sürgősségi indítványban tárgyalták a képviselők Víz, Zene, Virág Fesztivál ügyét. Michl József, Tata polgármestere elmondta, hogy nagyon hálás azoknak a civileknek, akik úgy gondolták egykor, hogy a városnak szüksége van egy olyan rendezvényre, ami a helyiek által szervezve a helyieknek szól.

Nagy megdöbbenéssel fogadtuk a döntésüket április elején, hogy idén már nem akarják megrendezni a fesztivált. Ezért azt kértem, hogy tárgyaljanak azért a környéken működő rendezvényszervező csapatokkal, hogy nem tudunk-e valamilyen szakmai segítséget kapni. Így került be a képbe a tatabányai Blue Hill Média Kft. – magyarázta a polgármester, aki elmondta, hogy a cég meg is kereste a várost egy kéréssel.

A cég vezetője keresett meg azzal a kéréssel, hogy mivel nagyon rövid már az idő a fesztiválig, nem lesz idejük végigmenni azokon a szponzori tárgyalásokon, amíg eljutnak oda, hogy biztonsággal megvan a rendezvény anyagi fedezete. Ezért azt kérték, hogy amennyiben azt szeretnénk, hogy megmaradjon a fesztivál az önkormányzat szálljon bele a költségekbe – árulta el a polgármester, akinek javaslatára végül a testület elfogadta azt az indítványt, hogy 20 millió forinttal támogassák a rendezvényt a 2024. évi költségvetésében szereplő Tata-kártya kompenzációs keretből. Ez azt jelenti, hogy az önkormányzat a Tata-kártyával rendelkezők részére biztosított kedvezményes belépőjegy árkülönbözetét megtéríti.
Jakab Jácint, a Blue Hill Média Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a tatai önkormányzat támogatása nélkül biztos nem tudták volna vállalni a Víz, Zene, Virág Fesztivál megrendezését. A fellépőket pedig jövő héten jelentik majd be.
 
Marad az ingyenes rész!
A támogatásért cserébe természetesen kérésünk is volt a szervezők felé. Egyrészt, hogy biztosítsák a magas szakmai színvonalat. Olyan előadókat hozzanak Tatára, akik valóban művészeti értéket képviselnek, sokan szeretik és eddig még nem léptek fel nálunk. A másik kérésünk pedig az volt, hogy mindenképpen legyen a Tata-kártya kedvezmény, illetve egyéb családi kedvezmény. Illetve mindenképpen legyenek olyan kulturális helyszínek a rendezvényen, amit belépő nélkül bárki meglátogathat. Főleg a családosoknak biztosítsanak erre alkalmat. De abban is megegyeztünk, hogy legyen ársapka a rendezvényen. Hogy megfizethető áron kínálják a vendéglátók az enni és innivalókat – sorolta a feltételeiket a polgármester. 

Forrás: kemma.hu

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani? Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

Megjegyzések