LEBUKOTT A TATABÁNYAI FŐHIVATALNOK: meddig kapja törvénytelenül a fizetését?


Elképesztően érdekes tény jutott el hozzánk, ami rengeteg kérdést felvet a városvezetés felé, nevezetesen az egyik irodavezető a jelenlegi jogszabályokat megszegve tölti be pozícióját.

Nézzük sorban!

Egyszer van az a tény, hogy a polgármesteri hivatalban dolgozó közszolgálati tisztviselők, a rájuk vonatkozó törvény értelmében nem lehetnek gazdasági társaságnál vezető tisztségviselők, illetve felügyelőbizottsági tagok, kivéve, ha az többségében állami, vagy önkormányzati tulajdonban van.

Ezzel kapcsolatosan a törvény úgy rendelkezik, hogy ún. összeférhetetlenségi nyilatkozatot is kell tenni, ami jelen esetben a polgármesteri hivatal szerint mindenkinél megtörtént, vagyis ebben az esetben is.

A kérdéses úr, Borsos Márton Zoltán, aki Vértesszőlősön lakik és a Stratégiai és Monitoring Iroda vezetője.


A nevezett, a budapesti székhelyű Fund Finance Zrt-ben vezető tisztségviselő 2021. novembere óta, amely cégnek Egyéb hitelnyújtás a főtevékenysége.

Hasonló módon problémás, hogy a lakásán székhellyel rendelkező ProtoPrint3D Kft-ben egyszemélyben a cég vezetője (az egyik tulajdonos is)

A jelenlegi szabályok szerint összeférhetetlenség esetén, ha az illető nem szünteti meg az összeférhetetlenéget, akkor rövid időn belül megszűnik a jogviszonya.

Miután Borsos Márton nem tegnap kezdett a hivatalban, felmerül annak a kérdése, hogy a fizetését egy ideje teljesen törvénytelenül vette fel, hiszen régen meg kellett volna szüntetni.

Vajon erről a jegyző, illetve a polgármester asszony tudott-e? Ha tudtak, akkor miért nem inézkedtek?


Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani? Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Amennyiben szeretnél a helyi közügyekben aktív lenni, csatlakozz a Generációk Tatabányáért Csoporthoz!

Megjegyzések