GYERMEKPROSTITÚCIÓ MIATT A TATABÁNYAI BÍRÓSÁG ELŐTT


Március 27-én szerdán lesz a tárgyalása annak az esetnek, amiben a vádirat szerint az elsőrendű és harmadrendű vádlott férfi, valamint a másodrendű vádlott nő 2022. október 29. és november 10. között egy Tatabányához közeli településen befogadta a gyermekotthonból szökésben lévő 13 éves sértettet, akit lakhatásért és ellátásért cserébe prostitúciós tevékenység folytatására bírtak rá. Az I. rendű vádlott ebben az időszakban a sértett beleegyezésével maga is többször végzett szexuális cselekményt a lánnyal.

A másodrendű vádlott megkérte volt férjét, a negyedrendű vádlottat, hogy segítsen olyan személyt találni, aki pénzért igénybe venné az ideiglenesen náluk lakó sértett szexuális szolgáltatásait. Találkozót beszéltek meg a férfi ismerősével, az V. rendű vádlottat, akivel a sértett találkozott és pénzért cserébe szexuális szolgálatást nyújtott nekik.

A másodrendű vádlott ezután telefonon felhívta régi ismerősét, a VI. rendű vádlottat, akinek ő maga is rendszeresen nyújtott szexuális szolgáltatást anyagi ellenszolgáltatás fejében, és felajánlotta, a vádlott pedig elfogadta, hogy pénzért a sértettel is végezhet szexuális cselekményt. Az V. rendű és a VI. rendű vádlottak tudták, hogy a sértett a 14. életévét még nem töltötte be.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a gyermekkorú személyt prostitúciós tevékenység végzésére kényszerítő vádlottakkal és a gyermekprostitúciót kihasználó vádlottakkal szemben végrehajtandó szabadságvesztést és közügyektől eltiltást, a sértett kiközvetítésében részt vevő férfivel szemben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki, továbbá három férfivel szemben indítványt tett arra is, hogy a bíróság végleges hatállyal tiltsa el őket minden tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel kapcsolatos foglalkozástól, tevékenységtől.

Forrás: birosag.hu
Kép: divany.hu

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani? Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

Megjegyzések