GENERÁCIÓK TATABÁNYÁÉRT BEMUTATKOZÓ: polgármesterjelöltjük és amit az itt élőkért tenni fognak!


Csütörtökön sajtótájékoztató keretében mutatkozott be a Generációk Tatabányáért Egyesület a nyilvánosságnak.

Gutai Zsolt elnök, Pachl Tamás dr. Kiss Imre elnökségi tagok elmondták, hogy Fekete Miklós személyében önálló polgármesterjelölttel, illetve mind a 12 egyéni választókörzetben egyéni képviselőjelölttel vesznek részt a júniusi önkormányzati választáson. Többek között a színeikben indul Nagy Béla képviselő, aki elmondta a sajtótájékoztatón, milyen a lakók érdekeit szem előtt tartó képviselő. Mindannyian hangsúlyozták, hogy nagyon fontos, jelöltjeik tatabányaiak, akik szívükön viselik az itt élők sorsát.

A Generációk Tatabányáért Egyesület legfontosabb célja a Tatabányán élők boldogulásának elősegítése, épített és természeti értékeink, valamint környezetünk védelme, a település tárgyi és szellemi kultúrájának megismertetése és terjesztése.

Itt az alkalom, hogy a helyben élők végre érdemi képviseletet kapjanak az önkormányzatban és ne öncélú pártpolitkai játszmák határozzák meg életüket.
A Generációk Tatabányáért túllép a pártpolitikai szekértáborok logikáján, mint ahogy a jelenlegi ciklusban is ez volt számunkra a meghatározó az önkormányzati munka során, képviselőjelöltjeik munkájában.

Elősegítik az összetartó közösségek építését, olyan fejlesztések, közszolgáltatások, programok és rendezvény létrejöttét kívánják elérni Tatabányán, hogy az garancia legyen a városban élő különböző generációk közös tevékenységére!

Szeretnének túllépni az elmúlt ciklusok rossz gyakorlatán és a város jelenlegi komoly lemaradását bepótolnik a következő ciklusban.

Természetesen azt a káros gyakorlatot sem kívánják folytatni, hogy az önkormányzatok nehezen fenntartható látványberuházásokra költsék el azt a közpénzt, ami akár a magyar, akár az európai adófizetőktől érkezik.

Az önkormányzat ülésein az eddigi javaslataik mindegyike a tatabányaiak mindennapjainak nehézségeire jelentett megoldást. Ilyenek voltak a lakhatással, parkolással, közbiztonsággal vagy akár a városi rágcsálóirtással kapcsolatban benyújtott javaslataik. Fontosnak gondoljuk, hogy az elfogadott javaslatokat, melyek az itt élők életét döntően befolyásolják, tartósan, a kampányidőszakon kívül is végrehajtsuk.

Legfontosabb célkitűzéseik a következő ciklusban:
  • a lakhatás kérdésének megoldás, mely érinti a bérlakásokkal kapcsolatos szabályok teljeskörű felülvizsgálatát, a társasházak hosszú ideje húzódó felújításának megkezdését illetve megfizethető árú lakásfejlesztéseket
  • Tatabánya mindennapjait meghatározza városunk, szűkebb környezetünk állapota, amely láthatóan meghaladta az előző ciklusok polgármestereinek erejét. Radikálisan szakítanánakk az eddigi gyakorlattal, tervszerűen és hatékonyan kell elvégezni a városüzemeltetési gyakorlatot
  • Városunk meghatározó lakói munkavállalóként keresik kenyerüket. Gazdaságfejlesztési koncepciónk alapja, hogy végre érdemi jövedelem növekedéssel járó lépések történjenek ennek elősegítésére. Ehhez a városi intézmények és cégek rendelkezésre állnak, a bennük rejlő lehetőségeket kell kiaknázni.
  • Szociális területen jelentős intézkedéseket tervezünk mind az időskori ellátás fejlesztésének területén, mind a nappali lehetőségek fejlesztése esetén
  • Tatabánya büszke a fiataljaira és sportolóira, akiknek sokkal több lehetőséget szeretnének biztosítani, hogy minél többen maradjanak itthion és jöjjönek vissza. Jelentősen kevesebb a lakosság létszáma most, elsősorban a 40 év alattiak száma csökkent drasztikusan. Szeretnék, ha gyermekeink itt maradnának, vagy később visszajönnének szülővárosukba.
Természetesen mindez korántsem teljes, illetve a főbb célkitűzések rengeteg apró részfeladatot jelentenek. Ennek megvalósítására a Generációk Tatabányáért Egyesület és jelöltjei készen állnak.

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani? Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Amennyiben szeretnél a helyi közügyekben aktív lenni, csatlakozz a Generációk Tatabányáért Csoporthoz!

Megjegyzések