50 NAPRA BEZÁRJÁK A TATABÁNYAI USZODÁT: indul az 50 milliós nagy generál!


A tatabányai uszodában az utóbbi időben jelentős vízveszteséget tapasztaltak, amelyben látható nyomai a laikusoknak is feltűntek az utóbbi hetekben. A hivatalos adatok szerint a 2023 novemberében és decemberében több, mint napi 60m3, cca. 2000m3/hó folyt el a levesbe.

Az uszoda üzemeltetésért felelős városi tulajdonú önkormányzati cég külső szakértőket vont be, akik megállapították, hogy a medence és a környezete sok helyen sérült, a technológiai vezetékek is komoly javításra szorulnak. Szerencsére a teherhordó szerkezetnek nincs baja, azonban a vízzáró rétegeket meg kell erősíteni.

A versenyzőknek és az uszoda használóinak jó hír, hogy a szakértők szerint a május végére tervezett nagyjavításig a medence használható. Praktikus okokból addig a jelenlegi buborékot sem szedik le.

A javítást egyébként a jelenlegi medencén belül fogják megoldani, az elhasznált szerkezetek cseréjével, és néhány új részlet beépítésével. Az uszoda várhatóan 40-50 napig lesz zárva, ennyire prognosztizálják a munkák elvégzéséhez szükséges időt. Természetesen a munkák feltárása során ütközhetnek nem várt akadályokba, de a szakemberek bíznak benne, hogy ebből kevés adódik majd.

A munkák kb. 50 millió forintba kerülnek, és újabb 5-8 évre biztosítják a sportmedence működését. A kérdésről csütörtökön szavazott a tatabányai közgyűlés.

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani? Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Amennyiben szeretnél a helyi közügyekben aktív lenni, csatlakozz a Generációk Tatabányáért Csoporthoz!

Megjegyzések