VIZSGÁLAT A TATABÁNYAI KŐFEJTŐNÉL: rengeteg a lakossági panasz


A kőbánya működését vizsgálja a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság. Sok panasz érkezett az utóbbi időben a por és a zaj miatt. A panaszok kivizsgálását és helyszíni bejárást kezdeményez.

A kőfejtő és malom is működik. A kitermelt dolomitos mészkövet osztályozó és törő berendezésekkel dolgozzák fel. Elsősorban útépítéshez állítanak elő alapanyagot. A működtető társaság honlapján azt írják: a bánya mérete és felszereltsége lehetővé teszi nagy mennyiségű anyag rövid időn belül való kitermelését.

Tarjáni út felé járó autósok rendszeresen találkoznak takarító gépekkel. Ennek ellenére nagy a por, esős időben a sárfelhordás az 1-es főút azon szakaszán.

Közben Tatabánya honlapja külszíni robbantásra hívja fel a figyelmet. Holnap hajtják végre a műveletet a Lasselsberger Hungária Kft. üzemeltetésében lévő I.-mészkő védnevű bányatelken, a Vereshegyi kőbányában reggel 7 és este 6 óra között. A robbantás lakóterületet, közművet nem érint.

Kép/forrás: facebook.com/varosunktatabanya

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani? Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

Megjegyzések