TÖBB KILÓ DROG VOLT NÁLA: Tatabányára hozták a dílert


A vádirat szerint a többszörösen büntetett előéletű vádlott 2022. március 16-a előtt, ismeretlen személytől megszerzett 1746 db, összesen 777,88 gramm tömegű sárga színű tablettát, és összesen 119,68 gramm tömegű sárga színű tabletta törmeléket, valamint összesen 1272,57 gramm tömegű, amfetamin és kreatin tartalmú, por állagú anyagot.

A vádlott a tablettákat és tabletta darabokat tartalmazó két csomagot az élettársa tulajdonát
képező, és akkori tartózkodási helyéül szolgáló komáromi családi ház padlásrészében, a feljáró létra szerkezetének nyílásában, míg a por állagú anyagokat tartalmazó, szintén két csomagot a ház garázsában lévő fagyasztóláda egyik fiókjában elrejtve tartotta. A rendőrök a 2022. március 16-án foganatosított házkutatás alkalmával megtalálták és lefoglalták a vádlott
által elrejtett csomagokat.

A vádlott által megszerzett és tartott kábítószerek összesített tiszta hatóanyag tartalma meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, annak 352,5 %-a. A vádlott 2022. május 23. napját megelőzően, ismeretlen személyt ismeretlen helyen arra bírt rá, hogy hamis román személyi igazolványt készítsen számára annak érdekében, hogy a folyamatban lévő büntetőügyeiben várható, és már kiszabott szabadságvesztés büntetések végrehajtása elől külföldre szökhessen. Az ismeretlen személy a hamis személyi igazolványt elkészítette és átadta a vádlottnak. A vádlott ezt a hamis közokiratot a 2022. május 23-i előállítása alkalmával – a bűncselekmény leplezése érdekében – a Komáromi Rendőrkapitányság mosdójában a wc lefolyóba dobta.

Az ügyészség indítványozta, hogy a tatabányai bíróság a vádlottat halmazati büntetésül ítélje fegyházbüntetésre, valamint tiltsa el a közügyek gyakorlásától. A tárgyalás csütörtökön lesz a Tatabányai Bíróságon.

Kép: ma7.sk

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani? Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

Megjegyzések