TATABÁNYAI VÁROSI KITÜNTETÉSEKRE VÁRJÁK A JAVASLATAID


Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata a Tatabánya Sportjáért Díjra, a Földi Imre Sportösztöndíjra, Reménység Programra, valamint Bajnok Programra várja a lakosság javaslatait!

A javaslatnak tartalmaznia kell a kitüntetésre javasolt személy nevét, címét és az elismerni kívánt tevékenység, érdemek részletes ismertetését.
A felterjesztéseket írásban a Kitüntetési javaslat űrlap kitöltésével és a felterjesztés szakmai indoklásával a Polgármesteri Kabinet Irodára kell benyújtani. (Cím: 2800. Tatabánya, Fő tér 6.)

A javaslatok benyújtási határideje 2024. február 28., azonban TBMJV Közgyűlése 2024. február 22-i ülésén várhatóan tárgyalni fog a Földi Imre Sportösztöndíj, a Reménység Program, valamint a Bajnok Program alább részletezett feltételeinek, illetve a benyújtási határidőnek a 2024. március 31-re történő módosításáról! A Közgyűlés döntéséről, annak ülését követően adunk tájékoztatást.

Bővebb információ kérhető Darók-Székelyhídy Zoltán sportreferenstől (e-mail: darok.zoltan@ph.tatabanya.hu, telefon: +36 30/164-0812).

Tatabánya Sportjáért Díj:
A kiemelkedő sportteljesítményt nyújtók, az elért eredményekre felkészítők, a sportpedagógia és tömegsport területén, továbbá a sportszervezésben, sporttörténeti kutatásban kimagasló eredményeket felmutató személy vagy szervezet számára adományozható.

Földi Imre Sportösztöndíj:
Az Önkormányzat Földi Imre Sportösztöndíj elnevezéssel eredményességi támogatásban részesítheti azokat a kimagasló eredményeket elért sportolókat, akik:
a) olimpiai sportágban, egyéni versenyszámokban, hivatalos nemzetközi versenyen 1-6 helyezést értek el,
b) olimpiai sportágban, egyéni versenyszámokban, sportági szakszövetségek által rendezett hazai-országos, illetve magyar bajnokságban 1-3 helyezést értek el,
c) tatabányai székhelyű sportszervezettel kötött, legalább a felkészülés vagy a kvalifikációs versenyrendszerben történő, és a versenyeken való részvételre is vonatkozó, hivatásos sportoló esetén munkaszerződéssel, amatőr sportoló esetén egyéb sportszerződéssel rendelkeznek.

A felterjesztéseket mindkettő esetben írásban, a "Kitüntetési javaslat" című űrlap kitöltésével és a felterjesztés szakmai indoklásával a Polgármester Asszonyhoz kell benyújtani.

Földi Imre Reménység Program:
Az Önkormányzat Földi Imre Reménység Program keretében eredményességi támogatásban részesítheti azt a 20 és 24 év életkor közötti, kimagasló eredményt elért sportolókat, akik olimpiai sportágban, egyéni versenyszámokban:
a) Európa-bajnokságon, világbajnokságon, olimpián, érmes, vagy pontszerző helyen végeztek, és
b) tatabányai székhely sportszervezettel kötött, legalább a felkészülés vagy a kvalifikációs versenyrendszerben történő, és a versenyeken való részvételre is vonatkozó hivatalos sportoló esetén munkaszerződéssel, amatőr sportoló esetén egyéb sportszerződéssel rendelkeznek.

A Reménység Program keretében nyújtott eredményességi támogatás az előző naptári évben elért eredmények alapján kerül megállapításra, és havi rendszerességgel kerül kifizetésre.

A Reménység Program keretében nyújtott támogatás évente legfeljebb 3 személy számára 12 hónapra állapítható meg, keretösszegét az önkormányzat a mindenkori éves költségvetésében biztosítja.

A Földi Imre Sportösztöndíj és a Földi Imre Reménység Program keretében nyújtott támogatás iránti kérelemhez az alábbi dokumentumok csatolása szükséges:
a) a sportoló adatai, sportegyesülete adatai, sportága, amelyben sporteredményeit elérte,
b) a sportolóval szerződéses jogviszonyban álló sportszervezet javaslata,
c) sportszerződésének hiteles másolata,
d) az elért sporteredményeket igazoló okmányok hiteles másolata.

A sportolóval szerződéses jogviszonyban álló sportszervezet a támogatás pénzügyi teljesítését megelőzően köteles nyilatkozni az eredményességi támogatásban részesülő sportoló jogosultsági feltételeknek való megfeleléséről. A sportszervezet felel az általa szolgáltatott adatok valóságtartalmáért.

Földi Imre Bajnok Program:
Az Önkormányzat Földi Imre Bajnok Program keretében eredményességi támogatásban részesíti azt a kimagasló teljesítményt nyújtó sportolót, aki olimpiai sportágban felnőtt egyéni versenyszámban:
a) Európa-bajnokságon, világbajnokságon, olimpián, érmes, vagy pontszerző helyen végez, és
b) tatabányai székhely sportszervezettel kötött, legalább a felkészülés vagy a kvalifikációs versenyrendszerben történő, és a versenyeken való részvételére is vonatkozó hivatalos sportoló esetén munkaszerződéssel, amatőr sportoló esetén egyéb sportszerződéssel rendelkezik.

Az eredményességi támogatás a kiemelkedő nemzetközi eredmény elérését követően, a sportági szakszövetség igazolásával ellátott kérelem benyújtásával igényelhető.

Az eredményességi támogatás évente egy alkalommal, legfeljebb 12 hónapra adható, amelynek összege 200.000,- Ft/ hó.

Az eredményességi támogatás odaítélésének feltétele, hogy a sportoló kötelezettséget vállal arra, hogy a támogatás lejártát követően legalább 12 hónapon keresztül tatabányai székhelyű sportegyesületnél versenyez tovább.

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani? Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

Megjegyzések