VÁLTOZNAK A VÉDŐNŐI ELÉRHETŐSÉGEK TATABÁNYÁN



Az Országos Kórházi Főigazgatóság az állami fenntartású egészségügyi szakellátást nyújtó egészségügyi szolgáltató a városi és megyei intézményekben 2021 december 1-től kollegiális védőnői mentorrendszert hozott létre a védőnői szolgálat támogatására, megújítására. 2022 februártól csatlakozott a Komárom Esztergom Vármegyei Szent Borbála Kórházhoz a jelenlegi kollegiális vármegyei mentor védőnő Pásztor Zsuzsanna - írta a tatabányai kórház a honlapján 

2023-ban az egészségügyi alapellátás és a szerves részét képező védőnői szolgálat szervezeti átalakításon ment keresztül. Az eddig a helyi önkormányzatok kötelező feladatként biztosított védőnői ellátás 2023. 07. 01-től az irányító vármegyei intézményekhez került át. A településeken dolgozó védőnők működési feltételeit a vármegyei kórház a helyi önkormányzatok együttműködésével biztosítja. Szent Borbála Vármegyei Kórházhoz 76 település 118 védőnője csatlakozott folyamatos jogviszonnyal. A 108 éves Védőnői Szolgálat szervezeti megújulásával értékapú, szakszerű, családközpontú és egységességre törekvő ellátás biztosítása a cél.

A telekomunikációs eszközök megújítása során új e-mail címeket és új telefonszámokat kaptak a területi védőnők nagy része, amelyek a linkre  kattintva érhetők el.

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani? Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

Megjegyzések