TATABÁNYAI VÍZILABDA: Marján és Zsidek elnök "urak" a süketelés bajnokai!

Na, végre, sikerült kitalálniuk a TVSE vezetőinek, hogyan tájékoztatják a nagyérdeműt, a vízilabdás közösség új szakmai vezetőiről. Pontosabban egyelőre csak a szülőknek mondtak valamit.

További tájékoztatás a Marján György, Zsidek Ferenc és Csóka Gábor vezette vízilabdás szekció szerint nyilván nem szükséges, egy tradícionális tatabányai sportág új szakmai irányítóinak kiléte szerintük nem tartozik a külvilágra.

A tájékoztató előtt kirúgtak egy újabb edzőt gyakorlatilag, a szárazföldi szakember eltávolításához hasonlóan gusztustalan módon, a vezetőségnek úgy tűnik immár ez lesz az ismertetőjegye. A szülői előtt fél órával becsalták, aztán bejelentették neki a tényt, hogy 1 hónapra felfüggesztik, és a helyére már ki is neveztek egy edzőt.

A szülőin Marján György elnök azzal kezdte tájékoztatását, hogy a szárazföldi edzés minősége és látogatottsága szerinte egy és ugyanaz (sic!), így miután alacsony volt a részvétel - a serdülőknél-ifiknél 8 fő -, muszáj volt változtatni a jelenlegi rendszeren. Arról nem szólt, hogy miért nem vizsgálták a kérdést közelebbről, vagyis a részvétel alacsony szintjének mi az oka.
Gyuri, a zelnök, szerint nincs olyan, hogy az edző ne tudná megtartani a szárazföldi edzést, ha pedig nem tudja megtartani, akkor nincs helye a TVSE-ben. (Halkan jegyezzük meg, hogy akkor minden más egyesület, ahol külön szakember végzi ezt a feladatot, tévúton jár?). Szerinte Sirkó András az úszószakosztály vezetője majd iránymutatást fog adni az edzőknek, mert olyan jók az úszók. Azzal a felvetéssel nem foglalkozott, hogy a vízilabda mégiscsak egy másik sportág.
Azt is mondta Gyuri az elnök, hogy nem juthat mindenkinek minden felszerelésből, mert az nagyon drága. Van akinek az évi több, mint 200 MILLIÓS büdzsé ellenére mégis külön fizetni kell érte. Ez annak fényében különösen visszatetsző, hogy a gyerekekkel ellentétben 14 MILLIÓÉRT volt képük LED falat venni.

Ez egyébként igazi rongyrázós dolog, ugyanis ennek ellenére rendeztek olyan vízilabda meccset az ősszel Tatabányán, amikor külön egy ember rohangált egy egyszerű időmérő készülékkel két negyed között egyik sarokból a másikba téve azt (oltári ciki volt), hogy le lehessen játszani hivatalosan a mérkőzést.

Másodiknak jött a Zsidek Feri, Tatabánya "nagyon fontos" embere. Társadalmi elnökként meghatározó szerinte, hogy az egyesület megítélése a munkájuknak megfelelően legyen. Eredménynek nevezte, hogy az Egyesület jelenlegi irodáját kedvezményesen megvették, vagy a buborékot kicserélték. (Persze, ez utóbbi kapcsán vagy nincs fogalma, vagy szándékosan hazudott. Ugyanis ehhez az Egyesületnek semmi köze. Azt a városi adófizetők pénzéből az uszoda vette)

Némi önkritikával jelezte, hogy a szakami munkánál voltak akadozások, ezért változtattak. Részletekbe nem bocsátkozott, mondjuk elmondta, nagyon ritkán jár az uszodába. Azt kérte, hogy az új embereknek adjunk bizalmat, bízik benne, hogy javulni fog például a kommunikáció, az operatív vezetőnek ez is a feladata lesz.
Az Egyesület külső megítélésén szükséges lenne javítani, mert ezzel magyarázzák, hogy folyamatosan elesnek TAO-s támogatástól, és nem szívesen küldik ide a gyerekeket a szülők. Véleménye szerint a gazdálkodásuk például teljesen oké, csak egy szűk kis mag gerjeszti a problémák létezését. Az úszók sikereivel próbált takarózni ő is, mondjuk egy vízilabdás szülői értekezleten kicsit furi volt, arról azt mondta valóban a vízilabdánál van egy kis hullámvölgy (sic!)
Mindenkinek meg kell adni az esélyt, azért pedig ők vállalják a felelősséget, hogy mi lesz az eredmény, de arról elfelejtett mondani bármit is, hogy végre lemondanak-e a további sikertelenség esetén.

Aztán jött Csóka Gábor vízilabdás alelnök aki rögtön süketelni kezdett. Átvette szót, hogy ő megpróbál pénzt szerezni, a pénzintézetekkel tartja a kapcsolatot, de az állítólagos rosszhírük miatt szinte lehetetlen ez a feladat (mondjuk a TAO keretet sikerült eddig mindig feltölteni.) Szerinte az a gond, hogy ha valaki beüti a Google-ba, hogy TVSE, akkor az jelenik meg, hogy a jelenlegi vezetők lopnak, csalnak, hazudnak. Ugyanígy gondot jelent ez a toborzásnál, szerinte főleg az az oka, hogy rossz cikkek születnek a vízilabdásokról, és a cikk elolvasása után nem hozzák ide a gyereket a szülők.

Arra a több szülőtől érkező felvetésre, hogy alapvetően az Egyesület gazdálkodásának és működésének kellene átláthatóbbnak és szabályszerűbbnek lennie, amire ráadásul szóban és írásban rengeteg ígéretet adtak a jelenlévő vezetők nem reagáltak.
Zsidek szerint nincs titkolnivalója az Egyesületnek és nem érti miért nem más egyesületeknél keresgélünk. Konkrétumot persze szokás szerint nem nevezett meg. Szerinte egyébként sem egy szülőnek a feladata, hogy az egyesület elszámolását átnézze. A legszebb mondata, hogy “ha valaki ilyet akar, el kell menni az Állami Számvevőszékhez munkavállalónak és bekérni az adatokat.” A jelenlévő vezetők ezzel kapcsolatosan még azt javasolták, hogy “a múlttal nem kellene annyit foglalkozni”.

Szóval egyelőre megy az időhúzás, konkrét számonkérhető célkitűzésekről nem lehetett hallani, a tatabányai vízilabda döntéshozóit ez nem igazából érdekli.

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani? Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Amennyiben szeretnél a helyi közügyekben aktív lenni, csatlakozz a Generációk Tatabányáért Csoporthoz!

Megjegyzések