REJTÉLYES TATABÁNYAI BÉRLAKÁS PÁLYÁZATOK: jogosult vagy rá?


2024. január hónapban az alábbi szociális bérlakásokra lehet pályázni:

Radnóti M. u. 4. A. lh. fsz/1. (mozgáskorlátozott pályázók részére, körülbelül 6-7 lépcső). 2 szoba, összkomfortos, 55m2. A havi lakbér 39.050,-Ft., amelyhez 30%, 40%, 50%, 60% vagy 70% lakbértámogatás állapítható meg az egy főre jutó jövedelem függvényében.

Dr. Vitális I. u. 60. 2/9. (egyedülállók számára – 1 fő). 1 szoba, összkomfortos, 29 m2. A havi lakbér 20.590,-Ft., amelyhez 30%, 40%, 50%, 60% vagy 70% lakbértámogatás állapítható meg az egy főre jutó jövedelem függvényében.

A bérleti szerződés legfeljebb 10 évre köthető meg. Abban az esetben, ha a bérlő vállalja a közjegyző előtti szerződés megkötését a közjegyzői terhek viselése mellett, a bérleti szerződés 10 évre köthető meg.

Nem nyújthat be lakáspályázatot olyan személy, akinek a munkáltatója kényszertörlés vagy felszámolás alatt áll. A benyújtott jövedelemigazoláson szükséges, hogy fel legyen tüntetve az átlagos nettó jövedelem, hogy mióta és hol dolgozik, illetve, hogy határozott vagy határozatlan munkaviszonnyal rendelkezik. Továbbá szükséges minden esetben a munkáltatónak hivatalos bélyegzőjével, illetve aláírásával ellátni.

A lakáspályázatot kizárólag a pályázati időszakon belül fogadják el, jelenesetben 2024. január 12. – 2024. január 26. között. Hiánypótlásra január 29-ig (hétfő) van lehetőség, ezt követően nem fogadjak el.
A pályázatok elbírálási határideje: 2024. március 31.

Piaci elven hasznosított bérlakásra pályázatot nyújthat be az a nagykorú, Tatabányán lakóhellyel vagy munkahellyel rendelkező magyar állampolgár, aki nem rendelkezik lakástulajdonnal
  • a család 1 főre jutó nettó jövedelme a mindenkori minimál nyugdíj kettő és félszeresét, (71.250 Ft/fő) elér
  • egyedülállóknál a nettó jövedelem a mindenkori minimál nyugdíj négyszeresét, (114.000 Ft/fő) eléri
A bérleti szerződés határozott időre, de legfeljebb 10 évre köthető. Több pályázó esetén az nyer bérleti jogot, aki a bérleti díjnak a szerződéskötés időpontjában egy összegben történő megfizetését a legtöbb hónapra, azonban legalább 9 hónap, legfeljebb 24 hónap közötti időtartamra vállalja. A bérlő személyéről a Gazdasági, Lakásügyi és Turisztikai Bizottság dönt. A pályázatban megajánlott bérleti díjból hat havi bérleti díjnak megfelelő összeg óvadékként kerül elkülönítésre.

Ez a lakás a Komáromi u. 54. 2/4. szám alatt található. 1,5 szoba, összkomfortos. 43m2, 855 Ft/m2, 36.765,- Ft/hó. Erről a lakásról tettek közzé képeket is, amelyek alább láthatóak.





Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani? Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

Megjegyzések