BRUTÁLIS! AKADÁLYMENTESÍT TATABÁNYÁN A MÁV: 3 lift 1 Milliárdért!


A MÁV akadálymentesítést célzó projektjének keretében három új felvonó épül Tatabánya vasútállomáson, melyből kettő a peronok, egy pedig a P+R parkoló megközelítését biztosítja majd. Az új lifteket tervezetten év végétől használhatják majd az utasok.

A hamarosan kezdődő beruházás a tervek szerint az év végére készül el, onnantól kezdve akadálymentesen megközelíthetők lesznek a peronok.

A felvonók építése várhatóan március első hetében, de a felvonulási terület lehatárolása, a munkákhoz szükséges eszközök telepítése már február közepén megkezdődik. A három új felvonóból kettő a peronok, egy pedig a P+R parkoló akadálymentes megközelítését teszi lehetővé a parkolók felől.

A felvonók vandál- és üzembiztos kivitelezésűek, a falak és ajtó is részben üvegezett kivitelben készülnek. Tágas kialakításuknak köszönhetően kerékpár vagy babakocsi szállítására is alkalmasak lesznek, telepítésükkel nő az utazáskomfort a vasútállomáson.

A beruházás 1 milliárd forint MÁV saját forrásból valósul meg, de a közbeszerzések adatbázisában egyelőre nem találtuk meg, csak a cég saját oldalán. Mint ismert, Bencsik János még 600 milliós összegről beszélt pár hónappal ezelőtt, ami már akkor is jelentősen túlárazottnak tűnt.

A kivitelezés időszaka alatt a peronon és a felüljárón részleges korlátozások, valamint a szerelvények megállási helyszínének kisebb módosításai várhatók, melyről folyamatosan tájékoztatást nyújt a vasúttársaság, a kivitelezés ideje alatt kérjük az utasok türelmét és megértését.


Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani? Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Amennyiben szeretnél a helyi közügyekben aktív lenni, csatlakozz a Generációk Tatabányáért Csoporthoz!

Megjegyzések