A TATABÁNYAI VÍZILABDA TELHETETLENJEI: milliókat tesznek zsebre a gyerekekre szánt pénzből!

 

Vajon mi motiválhat embereket arra, hogy a tatabányai vízilabdás gyerekekre fordítandó, utánpótlásra kapott pénz egy részét saját zsebükbe tegyék. Ráadásul olyanok is, akik városi cégeink élén ülnek nem kevés pénzért. 

Az utóbbi években, átláthatatlan pénzügyeiről elhíresült Tatabányai Vízmű Sporegyesületnél is pont ez történik. Az egyesületet Marján György elnök és Zsidek Ferenc társadalmi elnök, jobb szó híján, vezetgeti. Terelgetik ők a pénzeket jobbra is, balra is, és jut belőle persze a saját zsebükbe is. Önmagában mindez nem lenne hírértékű hiszen valakinek kell a pénzügyeket intézni, ha nem a gyerekekre szánt, az utánpótlásra fordítandó ún. látványcsapatsport (TAO) támogatási összegből tennék.

Némi kutakodás után bárki rátalál a dokumentumokra, amelyek a klub honlapján kötelezően kerültek közzétételre. (A személyi jogcímen történő kifizetés táblázatára és a pályázat végén található végzettséget igazoló listára kell figyelni!)
A 2021-22-es TAO, azaz látványcsapatsport támogatás ITT található, illetve a 2022-23-as TAO megnézéséhez IDE KATTINTS. Ez utóbbi a “kedvenc” TAO pályázatunk, ahol fekete filccel próbálták kihúzni a neveket, amelyeket el akartak a kíváncsi szemek elől rejteni, de ha valaki felnagyítja a listát, akkor simán el tudja olvasni, kik kapják a milliókat.
A legfrissebb, vagyis a 2023-24-es TAO pályázatot pedig ERRE A LINKRE KATTINTVA találod meg.

Ugyan az elnökség vízilabdás tagjai változó nagyságban kapnak jövedelmet, de évek óta azt a fejenként 3-5 milliót mégiscsak a gyerekekre fordítandó TAO pénzből költik saját magukra. Ráadásul egyre csökkenő eredményességgel.

A fenti linkeken található, a Magyar Vízilabda Szövetség által jóváhagyott pályázatokban az a szép, hogy még konzekvensen sem tudták őket kitölteni, hogy ki és milyen pozíciót tölt be, gondolván arra, legalább ki lehessen magyarázni a dolgot, ha kiderülne, de még erre sem figyeltek. Hol ilyen, hol olyan pozíció szerepel a nevük mellett, van olyan év, amikor közülük 3-an is szakmai vezetők papíron, ami vicc, ugyanis rajtuk kívül más is betöltötte/betölti ezt a pozíciót, csak a pályázatban máshol szerepelt a valóságos szakmai vezető.

Mindez akkor válik érdekessé, amikor hozzátesszük, Marján György a városi T-Szol Zrt vezérigazgatójaként évek óta felveszi havi fizetését és jutalmát, valamint tudjuk, Zsidek Ferenc havi alapfizetése a Szolgáltató Házat jegyző városi cég ügyvezetőjeként is milliós nagyságrendű.

A két elnökön kívül még Csóka Gábor, az egyik vezető biztosító, tatabányai területi vezetője is kap a gyerekekre szánt pénzből, vagyis ő is szerepel a listán, valamint Antalóczy Alfréd ügyvéd is, aki többek között a helyi kukás cég igazgatóságának egyik vezetője.

Az viszont már súlyosabb dolog a történetben, hogy az Egyesület 2022. üzleti évéről beadott beszámolójában az alábbi mondat áll:

5.1. Bér- és létszámadatok
A TVSE 2022. üzleti év során 1 főt alkalmazott. Az oktatók, edzők juttatásai megbízási díjként került elszámolásra. Az elnökségi tagok részére kifizetés nem történt.


Vajon ez azt jelenti, hamis beszámolót adtak be a bíróságra, vagy az Magyar Vízilabda Szövetség felé adtak be hamis pályázatot?

Közel 2 hete egyébként írásban megkérdeztük az elnökséget, hogy kapnak-e és ha igen, milyen jogcímen jövedelmet a jelenlegi tagok, de Marján Györgyék nem válaszoltak azóta sem. Telefonon a Magyar Vízilabda Szövetségben megerősítették egyébként, hogy a pályázatot nem lehet félreérteni, ugyanis a személyeknek igazolniuk kell, hogy miért vesznek részt a pályázatban.

Mondjuk ott, ahol a gyerekek körülményeinek javítása helyett Marjánék inkább 14 milliós LED falat vásároltak, ott bármi előfordulhat. Erről is, illetve az egyéb anomáliákról további cikkeinkben is lesz még szó. Az egyesület vezetésének jól látható, hogy sürgősen változtatnia kell a hozzáállásán, ugyanis például a tagdíjbevétel a legutóbbi TAO pályázat szerint gyakorlatilag a felére csökkent annak ellenére, hogy felemelték jelentősen az összegét. Ez most vagy azt jelenti, hogy sokaknak nem kell fizetniük tagdíjat, vagy pedig azt, hogy sokan eltávoztak az Egyesülettől.


Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani? Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Amennyiben szeretnél a helyi közügyekben aktív lenni, csatlakozz a Generációk Tatabányáért Csoporthoz!

Megjegyzések