A 17 éves tatabányai diáklány hőstette A VASÚTÁLLOMÁSON : MEGMENTETTE EGY FÉRFI ÉLETÉT!


Juhász Alexandra (17) a héten éppen hazafelé tartott az iskolából, amikor a vasúttállomáson meglátta, ahogy egy vonatra várakozó idős férfi hirtelen összeesik. Azonnal a segítségére sietett, megpróbálta felébreszteni a beteget, aki nem reagált, így megvizsgálta légzését is, miközben más diákok értesítették a mentőket.

A férfi már nem lélegzett, így a mentésirányító instrukciói alapján a fiatal diáklány habozás nélkül megkezdte az újraélesztést, amihez perceken belül tatabányai mentősök is csatlakoztak és folytatták az életmentést.

Az időben megkezdett újraélesztés sikerre vezetett és a férfit ugyan kritikus állapotban, kórházba tudták szállítani a mentők.

“Úgy érzem, hogy minden embernek ezt tanulnia, gyakorolnia kellene, és cselekedni, ha bármi ilyen történik körülöttük. Merjenek közbelépni, mert valakinek közbe kell, mert az az ember akinek segítünk bárkinek lehet az anyukája, apukája. Ezért, ha a mi szüleink lesznek rosszul, nekik is segítsen valaki, jusson esély minden embernek. Ha megment egy életet, többet is megment!” - üzente Alexandra az Országos Mentőszolgálat Facebook oldalán.


Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani? Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Amennyiben szeretnél a helyi közügyekben aktív lenni, csatlakozz a Generációk Tatabányáért Csoporthoz!

Megjegyzések