TATABÁNYÁN IS JÖN A TÜZIJÁTÉK SZEZON, ezeket tedd mindenképp



Mától már megvásárolható, de a pirotechnika nem játék! Legyen körültekintő, hogy hol és mit vásárol! Ha megvette, használja ésszel, biztonságosan - írja a rendőrség a honlapján.

Az 1. és 2. pirotechnikai osztályba sorolt tűzijátékokhoz egész évben hozzá lehet jutni, míg a 3. osztályba sorolt termékek csak december 28. és 31. között vásárolhatók meg.

December 31-én 18 óra és január 1-jén 6 óra között használhatók fel a megvásárolt eszközök. Ehhez nem szükséges külön engedély.

A fel nem használt, 3. pirotechnikai osztályba tartozó, illetve bármely hibás vagy lejárt szavatosságú terméket szilvesztert követően öt napon belül a forgalmazónak vissza kell szállítani, amelyet köteles térítésmentesen visszavenni.

Pirotechnikai terméket csak működési engedéllyel rendelkező árustól vásároljon, mert ez a garancia arra, hogy az árusító hely megfelel az előírt személyi és tárgyi feltételeknek, illetve a termék minőségileg bevizsgált. Ne vásároljon illegális árustól, mert ezzel saját és mások testi épségét is veszélyezteti!

Továbbra is TILOS petárdát birtokolni és felhasználni! Aki a tilalom ellenére petárdázik, szabálysértést követ el és 150 ezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani? Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

Megjegyzések