KIRÚGTÁK A TATABÁNYAI KÓRHÁZIGAZGATÓT: takarítottak a szomszédban is!


Több különböző rendű és rangú kórház vezetőjétől válik meg a Belügyminisztérium, mint azt a hírekből sokan megtudhatták, de eddig konkrét személyekről nem volt információ.

A Népszava megszellőztette azt a listát, amelyen a szerdai bejelentés két országos intézet vezetője, hét megyei és tizenöt városi kórház igazgatója szerepel. A december 31-i hatállyal felmentetteket hétfőn értesítette a Belügyminisztérium személyzeti osztálya, hogy szerda délben várják őket Takács Péter egészségügyért felelős államtitkárhoz megbeszélésre.

A minisztérium a felmentett vezetők egy részénél a nyugdíjkorhatárt említette meg a döntés okaként, míg másokkal elégedetlen volt az államtitkárság. A lap nem kapott egyelőre választ kérdéseire a tárcától.

Ami a legközelebbről érinti a tatabányaiakat, a Szent Borbála igazgatóját, Kanász Gábort is kirúgták, aki egyébként sokakkal összerúgta a port, a kórházban ideérkezése után.

A szomszédos oroszlányi kórház vezetője Varjú János, és a kisbéri Prosszer Ottó is távozik a székéből.

Információink szerint megy a Fejér megyei kórház éléről Bucsi Lászlót is eltávolítják. Az országos intézetek vezetői közül Vályi-Nagy István, a Dél-Pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet, és Poór Gyula, az Országos Mozgásszervi Intézet főigazgatója érintett, őket azért mentették fel, mert elérték a nyugdíjkorhatárt.

Úgy tudjuk, távoznia kell intézménye éléről Töreki-Vörös Ibolyának, a Veszprém megyei kórház főigazgatójának, akit alig több mint három éve neveztek ki. Felmentették a Nógrád vármegyei kórház vezetőjét Szabó Gézát, akinek viszont csökkent a renoméja egy önkormányzati felmérés szerint. A Balatonfüredi Állami Szívkórház főigazgatóját Veress Gábort is felmentették. És ez történt a balassagyarmati kórház vezetőjével, Tóth Judittal is.

A városi kórházak vezetői közül távozik Kerekes László, a dombóvári Szent Lukács Kórház, Havrilla Gyula a pápai, Viniczai Zoltán a csornai, Csiki Zoltán a jászberényi, Vermes Tamás a zirci, Weisz Péter a gyöngyösi, Kanász Gábor a tatabányai, Németh Csaba a szekszárdi, Barcza Zsolt a bonyhádi, Tóth Gábor a kazincbarcikai, Jobbágy Lajos a dunaújvárosi intézmény éléről. Rudner Ervint a szolnoki MÁV-kórház vezetői székéből állították fel.

Az intézmények élére pályázattal választanak új vezetőket. Takács Péter államtitkár már több szakmai konferencián is beszélt arról, hogy megújítaná a kórházi vezetők kiválasztási rendszerét. Az egészségügyi államtitkárral való megbeszélésen a még nyugdíjkorhatárukat el nem érő, de vezetői posztjukról leváltottaknak felajánlották, hogy január elseje után, ha vállalják, más munkakörben foglalkoztatják őket.

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani? Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Amennyiben szeretnél a helyi közügyekben aktív lenni, csatlakozz a Generációk Tatabányáért Csoporthoz!

Megjegyzések