VÁLASZTÁSI KAMPÁNY VAN BÉLÁM! Tatabánya polgármestere nem viccel

A napokban lezajlott közgyűlés napirendjei közt volt egy érdekesség, mégpedig a 2. és 3. napirend, melyek címe szinte teljesen megegyezett, és mindkettő a 70 év feletti tatabányai lakosok támogatásáról szólt. Ezzel kapcsolatosan Nagy Béla képviselő keresett meg bennünket.

Nagy Béla képviselő (Generációk Tatabánya) és Szücsné Posztovics Ilona polgármester asszony indítványa értelmében az előző évhez hasonlóan kapjanak az idősek 5000 forint karácsonyi támogatást! Az előző évben a város 75. évfordulója címén a 75 év felettiek kapták meg az összeget, amit az Idősügyi Tanácsban Frankné Farkas Gabriella, és Nagy Béla képviselők kezdeményeztek!

Ebben az évben Nagy Béla képviselő úr, aki október 25-én részt vett az Idősügyi Tanácsok Országos Tapasztalatcseréje rendezvényen, a város október 31-i Idősügyi Tanács ülésén ismertette az ott hallottakat! Ezt követően készített egy előterjesztést, ami tartalmazta az 5000 forintos idei támogatást, illetve a 2024. évi költségvetésben szerepeltetni kívánt egyéb, az idősek életét jelentősen javító intézkedéseket. Ilyenek többek között egy Városbiztonsági Alap, a Biztonságos Tatabányáért Centrum létrehozása, az idősek vásárlását segítő Idős taxi támogatást, Egészségügyi eszközök beszerzésének támogatását, az Idősek lakásátalakítási programját, vagy a Szomszédok Egymásért Mozgalom létrehozását. Javasolta, hogy a Hivatal dolgozza ki ezen lehetőségek megvalósíthatóságát, és pénzügyi feltételeit. Még az értekezlet után tájékoztatta szándékáról a polgármestert, akiben annyi maradt meg, mint utóbb kiderült, ő is beadja a támogatásra vonatkozó javaslatot!

A képviselő úr az általa készített indítványt november 13-án a polgármesteri hivatalban le is adta! Ezek után csodák csodájára a napirendben szerepelt egy Szücsné által jegyzett előterjesztés (3 nappal későbbi dátummal), azonban a Nagy Béla javaslatot megelőző napirendi pontként. Amennyiben a polgármester módosító indítványt adott volna be, minden probléma elkerülhető lett volna!

A közgyűlésen Nagy Béla kérte a sorrend módosítását, amit el is fogadtak a képviselők, majd egy képviselőtársuk javaslatára ebben az évben 10000 forintra emelték az idősek támogatásának összegét. Fontos megjegyezni, hogy a képviselői alapindítvány azt is tartalmazta, hogy teremtsenek hagyományt az idősek évvégi támogatásából!

Slusszpoénként a polgármester asszony azonnal vissza is vonta a saját javaslatát. Talán elő sem kellett volna terjeszteni!

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani? Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. 
Amennyiben szeretnél a helyi közügyekben aktív lenni, csatlakozz a Generációk Tatabányáért Csoporthoz!

Megjegyzések