TATABÁNYAI VASÚTÁLLOMÁS: Bencsik beismerte, jövőre sem lesz lift!

 

Fokozza a tempót a tatabányai Fidesz, legalábbis az egy napja kirakott Bencsik János videó erről tanúskodik. Ha eddig voltak illúziók, hogy meg akarják nyerni maguknak a gondolkodó emberek egy részét, akkor tévedtünk.

Teljesen zagyva, értelmetlen mondatokkal tűzdelt szöveget hallhatunk, és ahogy a fideszes videóiban régóta megszoktuk, ezt szóban és feliratozva is láthatjuk,, szóval nem lehet a véletlen műve

Tartalmilag a tatabányai vasútállomás kapcsán már csupán annyi az ígéret a videó szerint, hogy JÖVŐ TAVASSZAL csupán MEGKEZDIK és az UTÁNA KÖVETKEZŐ ÉVBEN BEFEJEZIK a lift telepítését. Semmi vasútállomás, az egyelőre lekerült a napirendről.

Nézzük a Bencsik videó részleteit:

Kezdődik ugye egy slusszpoénnal, hogy “nem tudjuk mikor lesz vége, az orosz ukrán háboúnak, de a vasútállomás akadálymentesítése nem odázható tovább.”
Hú, ez most komoly János? Vagy kicsit sok volt a kisfröccs?

A jó hír szerinte, hogy “ezért a kormány ad a MÁV-nak akadálymentesítésre pénzt.”

Aztán kénytelen egy kis feketelevest a nyakunkba zúdítani, ugyanis kiderült, hogy
“.. a vasútállomásról az a döntés született, hogy az halasztásra kerül. A pályaudvar korszerűsítésére az elkövetkezendő 1-2 évben nem kerülhet sor, mert most már 40 milliárdba kerül.”

Egy kis szürrealitással aztán bejelenti, most, hogy a kormányzati pénz meg van, a liftek engedélyei is okésak. Ez amolyan fideszes logika lehet, mert a kettőnek nem tudni mi köze van egymáshoz. Talán annyi, hogy szerintük akinek van elég pénze, az fittyet hányhat a szabályokra.

Itt persze nem ér véget a videó, a helyzet inkább fokozódik! Azt mondja a mi borosgazda-parlamenti képviselő Jánosunk, hogy “... eljött a MÁV vezérigazgatójához, TÁJÉKOZÓDNI!" (sic!)

Rögtön ezután a videóban még szerepel egy államtitkár, a Bencsiket és a tatabányai fidesz hívőket hülyének néző Lázár János vezette minisztériumából, aztán ezek az emberek állnak egy asztal köré és jön az ÍGÉRET a tatabányaiaknak, amit már fentebb írtunk.

Mondjuk az államtitkár meg azt mondta, hogy szakmai egyeztetésen vettek részt, jó lett volna egyeztetni ki mit mond. Most akkor tájékozódás, vagy szakmai egyeztetés?

És a videó csúcspontjaként, egy nyelvtani és szemantikai bravúr jön:
“EGY RÉGÓTA VÁRT BERUHÁZÁST TUDUNK MEGKEZDENI 2024 TAVASZÁN, AMIKOR IS MEGINDUL A VASÚTI PERONOK LIFTTEL VALÓ ELLÁTÁSA.”
Ez így, kemény, próbálják elolvasni és értelmezni. Aki ezután is a Fideszre szavaz, az megérdemli, hogy lépcsőn kelljen fel- és lemenniük, hogy eljussanak a peronra.

Befejezésként János ígérete hangzik el, miszerint JÖVŐ TAVASSZAL csupán MEGKEZDIK és az UTÁNA KÖVETKEZŐ ÉVBEN FEJEZIK a lift telepítését.

Sajnos a Tatabányaiak képviselője ott is lebukik, hogy közösségi oldalán azt írja, a MÁV meghirdette a tendert. Akkor a MÁV beszerzési oldalán miért nincs nyoma? Ezt ezen a linken bárki ellenőrizheti!

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani? Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

Megjegyzések