PÉNTEKTŐL TELJES VÁGÁNYZÁR: Tatabányán óriási változások

 

A vasúti pályafelújítás első ütemét követően, 2023. október 27. péntek 00.00 órától három héten át mindkét vágányon szünetelni fog a vasúti forgalom, az 1-es fővonalon ugyanis teljes vágányzár lesz Biatorbágy és Szárliget között.

Ebben az időszakban Tatabányáról, a Jedlik Ányos út MINDKÉT OLDALÁRÓL vonatpótló autóbuszok fognak indulni, emiatt a KONZUM épülete mögötti szakaszon mindkét irányból TILOS lesz a behajtás - írja a város közösségi oldalán. Ez alól csak a vonatpótló autóbuszok és a taxik képeznek kivételt. Az új, ideiglenes megállóhely a KONZUM épülete mögött lesz kialakítva.

A Köztársaság út felől a Jedlik Ányos úton a KONZUM melletti „P+R”-ként működő (Roxxy Music Café melletti) parkolóhelyig lehet majd közlekedni, illetve itt lehet majd parkolni, azonban a Mozdony út felől (Vértes Center irányából) nem lehet behajtani a Jedlik Ányos útra. A Jedlik Ányos út forgalom számára megmaradt szakaszán tilos lesz a megállás.

A teljes vasúti vágányzár és a megnövekedett vonatpótló autóbuszok száma miatt a Győri úton, a KONZUM épülete melletti szakaszon is kijelölésre kerül egy új vonatpótló autóbusz megállóhely, ahol az IC pótló autóbuszról történő leszállás lesz biztosítva, így ezen a szakaszon a Győri úti párhuzamos parkolóhelyek ideiglenesen megszűnnek.

Kép: iho.hu

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani? Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

Megjegyzések