BRUTÁL REKORD A TATABÁNYAI KARALÁBÉ: ekkora még senkinek nem volt


Október 19-én Sebestyén István, a Magyar Rekordok regisztrátora délelőtt 9 óra 46 perckor vette ki a földből a karalábét, amit azután a konyhába vittek megmérni. 10 óra után pár perccel kiderült, összesen 9,95 kilogrammot nyomott az óriás, hivatalos megnevezéssel élve ennyi a szüretelési tömege.

Később megtisztítva is lemérték a karalábét. Ebben az állapotban több mint másfél kilogrammal kevesebbet mutatott a digitális mérleg, 8,325 lett a végeredmény. Akkor látszott csak igazán, hogy ez nem is egy, hanem kettő zöldség egyben. Az átmérője 26 centiméter, körfogata pedig 82. A regisztrátor gratulált a magyar rekordereknek. A világrekordot egy 20 kilogrammos karalábé tartja, Kanadában. Hazánkban pedig hivatalosan 9,95 kilogrammal Gábris Jenőék, Tatabányán. Ez az első hivatalos karalábérekord.

A család a már jól bevált kertészetből vásárolt magokat, idén először váltottak és egy másik tatabányai kertészetben szerezték be őket. Az óriás mellett több nagyobb méretű karalábé nőtt a kertben, de meg sem közelíti Karalábé Jenőt. Ezt a nevet kapta az óriás, gazdái után. Az édesapa és kisfia gyakran öntözte a karalábét, szerintük ez lehet a titok, amiért ilyen szép nagyra nőtt a zöldség.

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani? Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

Megjegyzések