TATABÁNYAI SZÜLŐK, TANÁROK RÉMÁLMA: mostantól gyógyultsági igazolás

 

Egy rendeletmódosítás szerint szeptember elsejétől az orvosnak ki kell állítania a gyermekek számára azt az igazolást is - az adott intézmény kérésére, - hogy a gyermek már meggyógyult és visszamehet az iskolába vagy óvodába -írja az ATV.

Gyakorlatilag az óvodai, iskolai hiányzások minden egyes szakaszához orvosi igazolást kérhetnek az intézmények: azaz, hogy mennyit hiányzott a gyerek, hogy meggyógyult-e már - összefoglalva ez a lényege annak a 2023. szeptember 1-jével hatályba lépett rendeletmódosításnak, amely több - évek óta - húzódó vitás kérdésnek tehet most pontot a végére.

Egy háziorvos úgy véli, az oktatás-ügy a háziorvosokra terheli a hiányzással kapcsolatos felelősséget:

"A gyereket le kell vetkőztetni, meg kell vizsgálni, le kell dokumentálni és egy igazolást adni arról, hogy a gyerek az adott pillanatban egészséges. Ha most ez pénteken délben történik, attól hétfő reggelig belázasodhat a gyerek és ez azt jelenti, hogy egy tanár, egy óvónő jogosulttá válik egy orvosi igazolást felülbírálni" - fogalmazott Komáromi Zoltán.

Nagy Erzsébet azonban érti a pedagógusok álláspontját is, hiszen féltik a többi gyereket a fertőzésektől:

"Tartanak attól, hogy visszakerülnek olyan gyerekek a tanításba, akik netán fertőznek - merthogy a szülő nem tud gondoskodni a felügyeletükről. A másik, ami a pedagógusok részéről felmerül, hogy netán a hiányzás mögött nem egy valóságos betegség áll, hanem betegségre hivatkozva próbálnak a szülők segíteni a gyereknek, amikor például több felmérő, vagy több számonkérés esik az adott napra" - magyarázta.

Forrás: 
atv.hu
Kép: szakrendelo16.hu

Láttál vagy hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani? Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

Megjegyzések