ÓRIÁSI HÍR A TATABÁNYAIAKNAK: a távhő ár jelentősen csökkenhet


Drasztikus távhőár csökkentésre készül októbertől a kormány az önkormányzatok és a vállalkozások felé - olvasható a tárca közösségi oldalán.

Lehetőség mutatkozik a távhő árának újabb drasztikus csökkentésére az önkormányzatok és vállalkozások számára - jelentette be Czepel Gábor, a tárca közigazgatási államtitkára.

A téma kapcsán azt is megjegyezte, hogy a  lakosság hatósági árat fizet a távhőnél, de az önkormányzatok és a vállalkozások úgynevezett önköltségi áron juthatnak energiához. Ennek újabb ármegállapítása október elején várható - fogalmazott az államtitkár.

Bár a drasztikus távhőár csökkentés újdonságként hat, de valójában nem az, mert már egy áprilisi kormányrendelet megsemmisítette az összes, nem MVM által kötött gázszerződést a távhőtermelők felé, és kijelölte az állami céget az októbertől induló gázévre, mint egyedüli gázellátót távhőtermelők felé. A rendelettel párhuzamosan már akkor szó volt arról, hogy a januártól lefelezett (intézmények, önkormányzatok) távhőárak idén októbertől harmadával még tovább csökkenhetnek, mivel a háttérben az állami cég már lefedezte határidős ügyletekkel az ehhez szükséges gáz.

Kép: infostart.hu
Forrás: portfolio.hu

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani? Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

Megjegyzések