HAMAROSAN JÖN A VÁGÁNYZÁR: Tatabányaiak ne számítsunk semmi jóra


A pályafelújítás első szakasza után, október 27-től három héten kerezstül mindkét vágányon szünetelni fog a vasúti forgalom, tehát az 1-es fővonal teljes kizárására kerül majd sor Biatorbágy és Szárliget között – közölte a MÁV.

A társaság szerint a hétfő óta tartó részleges vágányzár és vonatpótlás tapasztalataiból kiindulva megkezdték az új közlekedési rend kidolgozását, és az új ütem megkezdése előtt két héttel pedig közzéteszik a menetrendeket és az ismertetőket.

A MÁV elnézést kért a pótlás első napjaiban mutatkozó közlekedési fennakadásokért, és megköszönte az utasok türelmét.

A közlemény szerint az október 27-től november 17-ig tartó teljes vágányzárra azért lesz szükség, mert több mint másfél kilométer hosszan az alépítményt, azaz vasúti töltéseket, bevágásokat is helyreállítják, ami csak jelentős földmunkálatokkal végezhető el.

Mindkét vágány alatt, egy időben két-három méter mélyen a kivitelező elbontja a földművet. Ezt a stabilizációt biztosító munkálat és a pálya újjáépítése követi. A 140 km/h-s sebesség visszaemeléséhez elvárt minőségű pályaállapot csak így hozható létre - írják.

November 18. és december 9. között zajlik majd a másik vágány átépítése, ekkor újra egy vágányon haladhat a forgalom.

Csütörtökön derült ki, hogy a Budapest–Belgrád-vasútvonal építéséről kellett áthozni eszközöket és munkásokat, hogy az 1-es fővonalon haladjon az építkezés.

Kép: portfolio.hu

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani? Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

Megjegyzések