ELKAPTÁK A TATABÁNYAI GARÁZSOK RÉMEIT: sorba törték fel őket



Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy testvérpár ellen, akik tatabányai garázsokat törtek fel.

A vádirat szerint a két férfi 2023. március 31-én este a tatabányai garázsba ajtókifeszítéssel ment be, és onnan egy 65.000 forint értékű motorkerékpárt (pocket bike) loptak. A nyomozó hatóság a motorkerékpárt az elkövetők tatabányai tartózkodási helyén lefoglalta.

Az elkövetők ezen kívül 2023. január és március 17. között további 11 garázst törtek fel, ahonnan szerszámokat, kéziszerszámokat, horgászfelszerelést, háztartási eszközöket loptak. Az egyik garázsból 329.000 forint, a másikból 415.000 forint értékű tárgyakat vittek el.

Az ügyészség a testvérpárral szemben hat rendbeli lopás bűntette és hat rendbeli lopás vétsége miatt nyújtott be vádiratot, amelyben az egyik elkövetővel szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást, a másik férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott. Utóbbi férfival szemben indítványozta magatartási szabályként annak előírását, hogy létesítsen bejelentett munkaviszonyt, ennek elmaradása esetén regisztráltassa magát a területileg illetékes munkaügyi központnál. Indítványozta az ügyészség azt is, hogy a bíróság a polgári jogi igényt bejelentő sértettek kárának megfizetésére kötelezze az elkövetőket.

A felvételen a március 31-i elkövetés látható, ahogy a lopott motort a gépkocsiba beteszi az egyik férfi, majd elhajtanak a helyszínről.

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani? Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

Megjegyzések