SIKERES ÚJRAÉLESZTÉS A TATABÁNYAI VASÚTÁLLOMÁSON: mindenki jelenlétére szükség volt!

A tatabányai vasútállomáson lett rosszul az a 15 év körüli német lány az egyik nemzetközi vonaton, akihez hétfő reggel kérték a mentők gyors segítségét. Cserkésztársaival utazott, amikor hirtelen összeesett és rángatózni kezdett, ezért barátai azonnal a segítségére siettek. 

Értesítették a kalauzt, miközben a többiek mentőt hívtak és mentésirányító utasításai alapján megvizsgálták a fiatal beteget, aki már nem lélegzett. A cserkészek a telefonos instrukciók alapján azonnal megkezdték az újraélesztést és egymást váltva küzdöttek a lány életéért, amihez időközben egy orvostanhallgató is csatlakozott.

 A mentősök perceken belül a helyszínre értek és emelt szinten folytatták az életmentést, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően végül sikerre vezetett és a gyermeket stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők.

Kép: facebook.hu

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani? Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

Megjegyzések