MENTŐSRE TÁMADT AZ ITTAS TATABÁNYAI FÉRFI: rugdalta is őt

A Tatabányai Járásbíróság a 2023. augusztus 22-én tartott ülést, amelyen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt indult ügyben 1 hónapra elrendelte a letartóztatását annak a többszörösen büntetett előéletű férfinek, aki rátámadt egy mentőápolóra. A letartóztatás azért rendelték el, mert előfordulhat, hogy a bűntettet újra elköveti. Ez a végzés nem végleges, mivel a gyanúsított fellebbezést jelentett be.

A nyomozás adatai szerint a férfit 2023. augusztus 20-án az Országos Mentőszolgálat a tatabányai kórház sürgősségi betegellátó osztályára szállította. A szállítást két rendőrjárőr biztosította. Az ittas férfi kifogásolta a szállítást, amely miatt a mentőápolót hangosan szidalmazta és fenyegette.

A férfi a kórházban a mentőápoló karját szándékosan megrúgta, melynek következtében az ápoló karja megzúzódott.

A bíróság a gyanúsítottat legutóbb kábítószer birtoklás
miatt pénzbüntetésre ítélte, amelyet a férfi nem fizetett meg, ezért azt a bíróság fogházbüntetésre változtatta. A büntetés-végrehajtási intézetből 2023. augusztus 19. napján szabadult.

Kép: nepszava.hu

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani? Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

Megjegyzések