ÁSÓ,VASCSŐ, VÉRTESSZŐLŐS: hatalmas bunyót rendeztek!

Garázdaság és súlyos testi sértés bűntette miatt a Tatabányai Járási Ügyészség ítélte szabadságvesztésre a másodfokú bíróság a három elkövetőt - olvasható az Ügyészség oldalán.

A tényállás szerint két férfi nehezményezte, hogy egy harmadik férfi az egyik elkövető unokahúgának udvarol. A két férfi 2020. június 26-án megjelent az udvarló férfi családjának vértesszőlősi ingatlana udvarán, ahol egy nő és az udvarló férfi volt, őket szidalmazták és támadólag léptek fel. A nő sikítására a házból kijött egy férfi, és a nála lévő székkel kiszorította a két elkövetőt az udvarról.

A két férfi elszaladt, egyikük ásóval, a másik vascsővel a kezében tért vissza. Az ásót és vascsövet a kezükből a két másik férfi kivette, így verekedés alakult ki. Ekkor jelent meg a helyszínen a harmadik elkövető, aki szó nélkül ütni kezdte az ingatlan egyik lakóját, aki emiatt megszédült, elesett. Ezután őt a korábban ásót ragadó férfi fejbe rúgta.

A verekedésnek akkor lett vége, amikor a megtámadott család védelmében két további férfi jelent meg az udvaron. A megszédült és elesett férfinak orrcsontja eltörött.

A Tatabányai Járásbíróság a két férfit 90-90 nap elzárásra, a harmadikat 80 nap elzárásra, valamint mindhárom férfit egyaránt 100.000 forint pénzbüntetésre ítélt.

A járási ügyészség mindhárom elkövetővel szemben fellebbezett súlyosításért, azaz végrehajtandó szabadságvesztés büntetés és közügyektől való eltiltásra ítélés érdekében.

A Tatabányai Törvényszék ez alapján mindhárom elkövetővel szemben súlyosította az ítéletet. Az egyik elkövetőt 10 hónap börtönbüntetésre és 1 év közügyektől eltiltásra, a második elkövetőt 8 hónap börtönbüntetésre és 1 év közügyektől eltiltásra, a harmadik elkövetőt 1 év 2 hó börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Kép: ugyeszseg.hu

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani? Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

Megjegyzések